Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-06-2003 Persberichten disitrict Sittard (JC 10.55u) Maandag 23 juni 2003

District Sittard

Geleen, fietser lichtgewond
Zondag 22 juni omstreeks 19.00 uur kwam de 53 jarige inwoner van Geleen met zijn fiets ten val op de spoorwegovergang op de Kerenshofweg in Geleen.
Op onverklaarbare wijze kwam de voorband van de fiets tussen de spoorstaaf en het wegdek terecht, waardoor de man ten val kwam en daarbij liep hij een kleine hoofdwond op. Hij werd met de ambulance naar het Maaslandziekenhuis gebracht. Na behandeling kon de man naar huis.

Geleen, A2 richting Eindhoven afgesloten in verband met ongeval Op zondag 22 juni 2003 omstreeks 14.20 uur bevond zich een file op de A2, in de richting van Eindhoven ter hoogte van Geleen, op beide rijstroken.
Een 39 jarige motorrijder uit Heinsberg merkte de file waarschijnlijk te laat op en kwam bij het afremmen ten val. Omdat hij geen beschermende kleding droeg, liep hij over zijn gehele lichaam schaaf- en snijwonden op en letsel aan zijn hoofd. Met de ADAC-heli werd de man overgebracht naar het Klinikum in Aken. De aard en de ernst van de verwondingen werden niet nader bekend.
De A2, in de richting Eindhoven, werd in verband met dit ongeval, één uur afgesloten voor alle verkeer.

Sittard-Geleen, vijf aanhoudingen na vechtpartij op Markt in Sittard Vannacht, omstreeks 01.00 uur, kreeg de politie de melding binnen dat er een vechtpartij gaande was op de Markt in Sittard. Op het moment toen de politie ter plaatse kwam, bleken de vechtenden gevlogen te zijn.
Uit een ter plaatse ingesteld onderzoek bleek, dat om onbekend gebleven redenen, twee terrasbezoekers van één van de horecagelegenheden aan de Markt in Sittard slaags met elkaar raakten. Meerdere personen meenden zich met dit handgemeen te moeten bemoeien. Het gevolg was dat er met stoelen en asbakken naar elkaar gegooid en geslagen werd. Hierbij sneuvelde een ruit van een naastgelegen café en raakte één van de terrasbezoekers lichtgewond aan zijn hand. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie direct daarna in het centrum van Sittard de groep verdachten aanhouden. De jongeren werden allen ingesloten voor een nader onderzoek. Allen zijn minderjarig, variërend in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De verdachten worden vandaag terzake verdenking van openlijke geweldpleging verhoord en in de loop van de dag overgedragen aan hun ouders.