Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 23 juni 2003

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Vernieling

Man vernielde ruit van clubgebouw

Almelo

Op zondag 22 juni 2003 omstreeks 18.25 uur werd een 25-jarige Almeloër aangehouden. Hij werd verdacht van het vernielen van een ruit van het clubgebouw aan de Willem de Clerqstraat te Almelo. De man ontkende de vernieling. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer vervelend op het politiebureau. Ter ontnuchtering is de man opgesloten. Een 48-jarige vrouw deed namens de hockeyclub aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

(bps: 03-082683)

Visserijwet

Politie Twente heeft controle visserijwet gehouden.

Almelo

Op zondag 22 juni '03 heeft de politie Twente 10 vissers, aan de Roek te Almelo en Grasbroekweg te Bornerbroek, gecontroleerd op naleving van de visserijwet. Er werden 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een visakte en 1 bekeuring omdat een visser met teveel hengels viste.

(bps: 03-082752)

Bromfietscontrole

Politie Twente heeft bromfietscontrole gehouden

Almelo

Op de Grotestraat te Almelo heeft de Politie Twente op zondag 22 juni '03 tussen 15.00 uur en 18.00 uur een controle gehouden. Voor de volgende overtredingen zijn boetes uitgeschreven:

1 x rijden zonder geldige verzekering 3 x het niet hebben van een certificaat 1 x constructiesnelheid (opgevoerd) 1 x besturen van een bromfiets onder de 16 jaar 5 x rijden in een voetgangersgebied.

Op zondag 22 juni '03 heeft de Politie Twente tussen 17.00 uur en 18.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Warmelo en Bolenstein te Almelo. Dit zijn zogenaamde toeristische fietspaden waar niet 'gebromd' mag worden. Eén bestuurder van een bromfiets reed hierover en werd gecontroleerd. De jongen reed op een onverzekerde bromfiets en was nog geen 16 jaar. Hij is voor deze feiten bekeurd.

Ongeval door kermisattractie

Meisje valt uit kermisattractie

Weerselo

Op zaterdag 21 juni '03 omstreeks 19.08 uur kreeg de Politie Twente de melding dat er iemand uit een kermisattractie was gevallen. Het betrof de zogenaamde 'bank' (Jamaica Trip). Bleek dat de veiligheidsbeugels waren opengegaan waardoor 2 meisjes uit de attractie waren gevallen. Een 10-jarige meisje uit Weerselo raakte hierbij gewond aan haar been en arm en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Hengelo. De keuringsdienst van Waren werd gewaarschuwd en deze heeft meteen een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat door een technisch mankement de automatische noodstop niet heeft gewerkt. De KvW handelt de zaak verder af. Het meisje had een gebroken linkerbovenbeen, en een gekneusde bovenarm en een gekneusde cq gebroken duim. Na het ongeval is de attractie meteen stilgelegd.

(bps: 03-082366)


---- --