Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanhouding
ALMERE De politie heeft zondagmiddag twee 19-jarige en één 20-jarige mannen uit Almere en Lelystad aangehouden aan de Oudewaterlandseweg, omdat ze eerder bouwhout hadden gestolen. Na verhoor bleek het hout afkomstig te zijn van een nieuwbouwterrein aan de Meentweg. Dankzij een getuige kwam de politie de drie op het spoor. Ook werd tuingereedschap in beslag genomen. Het hout zou bedoeld zijn voor een te bouwen bouwhut in de buurt van de kruising Meesweg/Merelweg. Daar troffen agenten inderdaad ander nieuw hout aan, dat vermoedelijk ook gestolen is. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

ESPEL De politie heeft zondagavond een 50-jarige man uit Espel aangehouden, omdat hij met teveel op, achter het stuur van zijn auto zat. De man werd aangehouden op het Espelerpad. Na blazen en een uiteindelijke ademanalyse kwam er een promillage uit van 1,7. Daarvoor werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Daarna werd hij heengezonden en mocht hij het politiebureau weer verlaten.

LELYSTAD Op de Galjoen is zondagavond een 36-jarige Lelystedeling aangehouden. Hij maakte deel uit van een burenruzie, waar de politie op af kwam. Toen agenten ter plaatse kwam, bedreigde de man één van de agenten met een zwaard. De man is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aan de Kamp werd zondagavond een schennispleger aangehouden, na melding van een getuige. Een 28-jarige man uit Lelystad kon in de buurt van een supermarkt aangehouden worden. Hij wordt verdacht van openbare schennis der eerbaarheid. Op het politiebureau bekende hij dat ook. Hij kan een dagvaardiging tegemoet zien.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op het Tijdpad vond zondagavond een aanrijding tussen een 39-jarige bromfietser uit Almere en 45-jarige vrouw afkomstig uit Beverwijk plaats. De vrouw reed in zijn auto op de Julistraat en wilde naar de Eeuwenweg gaan. De bromfietser reed op dat moment over het Tijdpad en wilde naar de Julistraat gaan. De automobilist zag de man op de bromfiets op het kruispunt over het hoofd, waarna een botsing volgde. De man werd met hoofdletsel overgebracht naar het AMC. Daarbij kregen de hulpverleningsdiensten hulp van twee ter plaatse zijnde EHBO-ers.

LELYSTAD Twee fietser kwamen zondagmiddag aan De Schoener in botsing met elkaar. Een 49-jarige man uit Lelystad kon een groepje fietsers bijna helemaal ontwijken, maar eentje niet. De man botste tegen een 8-jarig jongetje aan, waardoor beiden kwamen te vallen. Het jongetje werd door ambulancepersoneel behandeld aan armletsel en overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De man bleek schaafwonden aan zijn val over te hebben gehouden.

Ramkraak
SWIFTERBANT Aan de Zuidsingel in Swifterbant heeft in de nacht van zondag op maandag een ramkraak plaatsgevonden. Onbekenden hebben met een auto tegen het pand gereden, waarna ze goederen hebben ontvreemd. De Technische Recherche en de politie Dronten hebben de zaak in onderzoek.

Boot in problemen
EMMELOORD De politie kreeg zondagmiddag een melding dat er in de buurt van Schokkerhaven een boot aan het zinken zou zijn. Ter plaatse trof de politie geen personen in de boot aan, wel de eigenaar, een 49-jarige man uit Luttenberg. Een aantal boten van politie (KLPD), brandweer, Rijkswaterstaat en KNRM waren ter plaatse om met pompen het schip leeg te maken. De brandweer van Urk heeft uiteindelijk het gat gedicht, waarna het vaartuig onder begeleiding van de KNRM naar Urk werd vervoerd.

Verkeersincident
LELYSTAD Beneden aan de afslag van de A6 ontstond zondagmiddag een verkeersincident, waarbij twee autos betrokken waren. Eén van die wagens werd bestuurd door een 31-jarige Almeerder, die op de A6 het aan de stok kreeg met een andere automobilist, een 45-jarige man uit Lelystad. Onder aan de afrit van Lelystad stapten beiden uit en bedreigde de 45-jarige de 31-jarige met een mes. Uiteindelijk werd de verdachte door een medepasagier in de auto getrokken. Hierna reed hij weg, maar de man kon uiteindelijk aan de hand van het kenteken later die dag alsnog worden aangehouden aan de Ketelmeerstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij weer ingesloten en in verzekering werd gesteld.

Tankwagen lekt
DRONTEN Aan de Staalwijk kreeg de politie zondagmiddag een melding dat een tankwagen/oplegger aan het lekken was. Deze bevatte vet en dat borrelde wat omhoog. Dat werd vermoedelijk veroorzaakt door te hoge druk of de stijgende buitentemperatuur. De meldkamer van de politie waarschuwde de gemeente, de milieudienst en het Waterschap. Ook de mede-eigenaren van de firma werden gewaarschuwd (een 30-jarige man uit t Harde en een 22-jarige man uit Doornspijk). Uiteindelijk werd gezorgd dat het vet zich niet verder verspreidde en dat het duo mede-eigenaren zorg zou dragen voor het verdere opruimen en schoonmaken.