Provincie Flevoland



Interactieve presentatie Europese subsidies op cd-rom

De provincie Flevoland heeft een interactieve presentatie op cd-rom een gemaakt van de Europese subsidiemogelijkheden voor Flevoland. De cd-rom is bedoeld voor bedrijven, organisaties en gemeenten die een idee of concrete projecten hebben die in aanmerking zouden kunnen komen voor een Europese bijdrage.

De presentatie laat zien waarom Europa geld beschikbaar stelt voor de regios, welke specifieke programmas er voor Flevoland zijn, hoe een aanvraag verloopt en met wie u contact kunt opnemen. Ook komen op video 6 projecten aan de orde die reeds een Europese bijdrage ontvingen. Via de cd-rom is het mogelijk direct door te linken naar de actuele website van de provincie Flevoland met het laatste nieuws. De cd-rom is gratis verkrijgbaar bij het Programma Management Europa van de provincie (0320-265485) of te bestellen via deze website.

De multimediale cd-rom is onderdeel van een uitgebreide voorlichtingscampagne over de Europese programmas voor Flevoland. De Europese Commissie schrijft voor dat regios die Europese steun ontvangen actief het publiek, organisaties en bedrijven moeten voorlichten over de mogelijkheden en het doel van de Europese bijdrage. Organisaties en bedrijven die een Europese bijdrage ontvangen zijn vervolgens ook verplicht in al hun uitingen duidelijk te maken dat de Europese Unie mede bijdraagt aan hun project. In de regel is het voldoende het Europese logo met de tekst Project is medegefinancierd door de Europese Unie op te nemen in het informatie en voorlichtingsmateriaal, zoals brieven, folders, brochures, jaarverslagen, advertenties, persberichten, posters, website enzovoort. Als bedrijven en organisaties dit nalaten kan het zijn dat de Europese Commissie een korting toepast op de financiële bijdrage. In sommige gevallen, vooral bij grote projecten, waar veel Europees geld mee gemoeid is, moet een billboard geplaatst worden waaruit de Europese steun blijkt.

De Europese projecten die op de cd-rom aan de orde komen zijn:
* Impuls Ruimtelijke Kwaliteit Almere Haven van de gemeente Almere
* Opwaardering cultuurhistorische objecten Schokland door het Flevo-Landschap

* Ontwikkeling software lasersnijmachine door Suplacon uit Emmeloord
* Veilig Op Straat Teams voor jongeren door de politie Flevoland
* Kinderboerderij Emmelerbos voor o.a. kinderen en verstandelijk gehandicapten in Emmeloord

* Project Ondernemerschap voor o.a. vrouwen en ouderen door de stichting Stew.