Provincie Flevoland



Provincie steunt Servicepunt Ondernemend Noordoostpolder

Op 1 maart is in de Noordoostpolder vanuit het bedrijfsleven een opmerkelijk project van start gegaan: Servicepunt Ondernemend Noordoostpolder (SON). Het Servicepunt gaat innovatie en samenwerking tussen ondernemingen, organisaties en overheden in de Noordoostpolder stimuleren. Doel is het versterken van de economische structuur in Noordoostpolder. De provincie Flevoland vindt de oprichting van het SON van belang voor het noordelijk deel van de provincie en geeft daarom een financiële bijdrage van maximaal 12.500 euro.

Gemeente en de Federatie Bedrijfsleven Noordoostpolder (FeB) hebben ingezien dat er op dit moment door de Europese subsidies veel mogelijkheden zijn om het gebied te versterken. Dus hebben zij het initiatief genomen voor het SON, zodat er een aanspreekpunt komt voor bedrijven die in de Noordoostpolder willen investeren. Een belangrijke taak van het SON is bedrijven optimaal gebruik te laten maken van reeds bestaande adviesstructuren in Flevoland, zoals de Kamer van Koophandel, Syntens, Stichting Duurzaam Flevoland en Technocentrum Flevoland.

Willemien van Putten uit Creil is aangesteld als adviseur van het SON. Ondernemers kunnen zich met vragen bij haar melden. Met de uitgangspunten innovatie en samenwerking gaat zij bedrijven en organisaties adviseren over de te volgen route voor het ontwikkelen en realiseren van nieuwe bedrijfsplannen. Van Putten houdt elke woensdagmiddag spreekuur in een kantoor bij Van Staveren Bedrijven. De gesprekken vinden plaats aan de Randweg 18 te Emmeloord en ondernemers kunnen een afspraak maken via telefoon 0527 61 42 00.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van het Europees Programma kunt u contact opnemen met Programma Management Europa, telefoon 0320 265 485.