Politie Hollands Midden
Datum: 23 juni 2003

(


Verkeersongeval Lisse

Op vrijdagmiddag 20 juni rond 14.30 uur vond op de Grevelingstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelbus. De 37-jarige automobiliste uit Lisse verleende geen voorrang aan de 21-jarige bestuurder uit Abbenes. Daardoor botsten zij tegen elkaar. Een dochtertje dat achterin de auto zat liep daarbij een hoofdwond op.


Mishandeling Noordwijk

Na de melding van een vechtpartij op een camping aan de Randweg in Noordwijk, heeft de politie zaterdagmiddag 16:45 uur een 31-jarige man aangehouden. Bij arriveren troffen de agenten bij de ingang van de camping een versufte man aan met een bloedend gezicht. Verschillende malen verloor hij het bewustzijn. Met een ambulance is de 29-jarige Noordwijker naar het LUMC gebracht, waar onder andere een fractuur van de oogkas werd vastgesteld.
Getuigen verwezen de agenten naar de verdachte die werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer had de verdachte even tevoren te kennen gegeven dat hij hem niet langer aan werk kon helpen. De verdachte zou het hoofd van het slachtoffer eerst met kracht tegen zijn knie hebben geslagen en toen het slachtoffer op de grond lag, hem daarna nog meerdere malen in het gezicht hebben getrapt.


Vechtpartij Noordwijk

In hotel Mercure aan de Koningin Wilhelmina Boulevard heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni een vechtpartij plaatsgevonden tussen meerdere personen. De politie kreeg rond 02.30 uur de melding dat er gevochten werd waarbij een persoon gewond was geraakt. Ter plaatse trof de politie ongeveer dertig personen, zowel gasten van het hotel als plaatselijke bevolking, aan die buiten het hotel stonden. De sfeer onderling was grimmig. De gewonde persoon bleek een 23-jarige man uit Oldenzaal, een gast van het hotel. Deze gedroeg zich agressief en was gewond aan zijn arm. Onder politiebegeleiding is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de mensenmassa groter werd en de sfeer steeds grimmiger, heeft de politie twee mannen aangehouden die zich agressief gedroegen, een 21-jarige en een 17-jarige Noordwijker. In het hotel zijn drie ruiten gesneuveld en is een schoenpoetsmachine naar buiten gegooid.
De politie onderzoekt de vechtpartij. Mogelijk is een aantal Noordwijkers verhaal komen halen bij een aantal personen uit de omgeving van Enschede die in het hotel verbleven. De reden hiervoor is onbekend.


Inbraak woning Noordwijk

Op zaterdag 21 juni tussen 02.30 uur en 05.45 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Dobbelmannduin. Toegang werd verschaft via de garagedeur. Weggenomen werd geld, CD's, GSM's, organizer en diverse pasjes.


Rijden onder invloed van verdovende middelen Leiden

Op vrijdag 20 juni 2003 omstreeks 03.10 uur controleerde de politie op de Zijlsingel een 34-jarige man uit Leiden. De man bleek al slingerend over de weg te rijden. Bleek de man onder invloed van verdovende middelen te verkeren. Van de man is een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.


Rijden onder invloed Leiden

Op vrijdag 20 juni omstreeks 23.30 uur controleerde de politie een 54-jarige man uit Leiden op de Rijksweg A44. De man bleek met een zeer lage snelheid over de Rijksweg te rijden. Na controle bleek te man onder invloed te zijn en niet meer op zijn benen te kunnen staan. Van de man is een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Inbraak woning Leiden

Op vrijdag 20 juni omstreeks 03.10 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Ieplaan. Toegang tot de woning werd verschaft door de voordeur open te flipperen. De eigenaar werd wakker van gestommel en overliep de dader(s). Weggenomen werd een portemonnee met creditcard, bankpasjes en overige pasjes. De dader(s) verlieten de woning via de achterdeur.


Rijden onder invloed Leiden

Op vrijdag 20 juni omstreeks 03.35 uur controleerde de politie een 18-jarige bestuurder uit Leiden op de Korvetwal. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 310 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Rijden onder invloed Leiden

Op zaterdag 21 juni omstreeks 01.25 uur controleerde de politie een 33-jarige bestuurder uit Leiden op de Beatrixstraat. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 545 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.


Aanrijding met letsel Leiden

Op zondag 22 juni omstreeks 21.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Willem de Zwijgerlaan met de Ijsselmeerlaan. Een 77-jarige fietser uit Leiden reed over het fietspad van de Willem de Zwijgerlaan toen hij op de kruising door rood licht reed. Hij gaf geen voorrang aan een van links komende 28-jarige bestuurder uit Leiden, die over de Ijsselmeerlaan reed. De fietser werd met schouderletsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp.


Rijden onder invloed Leiden

Op maandag 23 juni omstreks 00.10 uur controleerde de politie een 41-jarige bestuurder uit Leiden op de Lammermarkt. Uit ademanalyse bleek dat de man onder invloed was, de uitslag was 795 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Straatroof Leiden

Op maandag 23 juni omstreeks 00.10 uur vond er een straatroof plaats op de Haarlemmerstraat. Een 20-jarige vrouw uit Leiden liep al bellend over de Haarlemeerstraat toen zij van achteren werd benaderd door 2 personen op een scooter. De scooter stopte naast haar waarbij de medepassagier de telefoon uit haar hand griste. Hierna gingen zij er op de scooter vandoor.


Onder invloed Leiden

Op maandag 23 juni omstreeks 01.40 uur controleerde de politie een 34-jarige bestuurder uit Leiden. De man bleek onder invloed te zijn. Uit de ademanalyse bleek een uitslag van 335 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Alcoholcontrole Leiden

Van vrijdag 20 op zaterdag 21 juni vond er een alcoholcontrole plaats op de Willem de Zwijgerlaan, de Doctor Lelylaan, de Voorschoterweg en de Langegracht. In totaal werden 535 voertuigen gecontroleerd. Er werden elf bestuurders aangehouden. Er werden zes transacties en vijf dagvaardingen uitgereikt. In afwachting van de uitslag van een bloedproef werd het rijbewijs van een 27-jarige Leidenaar ingevorderd. Een 22-jarige bestuurder uit Roelofarendsveen werd gecontroleerd en bleek een uitslag van de ademanalyse te hebben van 545 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Een 30-jarige man uit Roelofarendsveen had een uitslag van de ademanalyse van 675 ug/l (limiet 220 ug/l). Van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.


Politie houdt verdachte mishandeling aan Leiden

De politie heeft zaterdag 21 juni een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige man uit Leiden. De Leidenaar kreeg laat in de middag onenigheid met de Hagenaar die een bekende van hem is. Het tweetal kwam elkaar tegen bij een pompstation aan de Hoge Rijndijk. Een woordenwisseling ontstond waarop de Hagenaar de Leidenaar klappen heeft gegeven. De Leidenaar liep hier een pijnlijke nek bij op, schrammen in het gezicht en een dikke hals. Toen de politie ter plaatse kwam was de Hagenaar weg. Toen deze even later de Leidenaar op diens mobiele telefoon belde, heeft de politie hem gevraagd naar het politiebureau te komen waar hij is aangehouden.


Ongeval Alphen a/d Rijn

Een 5-jarig jongetje uit Alphen is zaterdag 21 juni gewond geraakt bij een aanrijding op de President Kennedylaan. Rond 17.30 uur rende het jongetje de weg over. Een 19-jarige automobilist uit Alphen kon niet meer op tijd remmen. Een aanrijding volgde. Het jongetje is naar het LUMC gebracht. Hier is een hoofdwond gehecht. Verder had hij enkele schrammen opgelopen.

Ringslang in autowiel Alphen aan den Rijn
De politie kreeg op zondag 22 juni 's morgens de melding dat er een sling gesignaleerd was op de stoep van de Jan Pieterszoon Coenlaan. Deze was waarschijnlijk in een achterwiel van een auto gekropen. De ter plaatse gekomen politie heeft de wieldop verwijderd en trof inderdaad een slang aan van ongeveer 60 cm lang. Een toevallige passant met kennis van reptielen constateerde dat het geen gevaarlijke slang betrof en ving de slang. In afwachting van de komst van de dierenbescherming werd de slang in een kist gedaan. Volgens de dierenbescherming gaat het om een ringslang dat leeft in waterrijkgebied. De slang werd in het Zegerslootgebied vrijgelaten.


Getuigen van ruzie Leiderdorp

Een moeder uit de Leyhof heeft bij de politie alsnog aangifte gedaan van mishandeling van haar 8-jarig zoontje. Op zaterdagavond 14 juni tussen 18:30 en 18:45 uur zou het jongetje door de vader van een ander jongetje geslagen zijn. Bij een voetbalpartijtje op het veldje van het Burchtplein ontstond ruzie tussen de kinderen. Eén van hen haalde zijn vader en die zou het 8-jarig jongetje klappen hebben gegeven. De politie heeft naast het opnemen van de aangifte inmiddels ook de vader gehoord. Beiden spreken over twee vrouwen die bij een auto met elkaar stonden te praten en gezien moeten hebben hetgeen is voorgevallen. De politie roept hen op zich te melden.


Aanhouding Nieuwkoop

De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni een 30-jarige vrouw uit Nieuwkoop aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een 17-jarige man uit Nieuwkoop te hebben mishandeld. Dit zou zijn gebeurd in de Dorpsstraat rond 02.00 uur. De man verklaarde tegenover de politie dat hij geslagen was door een vrouw die hij niet kende. Ook zou hij geen aanleiding tot het geweld hebben gegeven. Even later is hij naar de Dorpsstraat teruggegaan om te kijken of de vrouw er nog was. Hierop zou hij opnieuw zijn geslagen. De politie heeft vervolgens op aanwijzen van de man de vrouw aangehouden. Deze verklaarde dat de man haar al langere tijd zou lastig hebben gevallen.


Man mishandelt politieambtenaar Alphen a/d Rijn

De politie heeft zondagnacht 22 juni rond 02.00 uur een 39-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 47-jarige politieambtenaar. De politieman surveilleerde samen met een collega toen hij op de Oushoornseweg een man zag overgeven vanuit zijn auto op een parkeerplaats. Omdat de man de indruk wekte dronken te zijn, wilde de politie hem een rijverbod geven. Hierop werd de man agressief en stak op een gegeven moment twee vingers in de ogen van de politieambtenaar. Hierop is de man naar de grond gebracht, geboeid en aangehouden. De politieman heeft een gekneusde oogbol opgelopen.


Eenzijdig ongeval met letsel Noorden

Op vrijdag 20 juni omstreeks 21.55 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Hoge Dijk. Een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Nieuwkoop raakte in een bocht de macht over zijn stuur kwijt waarna hij ten val kwam. Met letsel aan zijn schouder werd hij overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.


Alcoholcontrole Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 20 juni omstreeks 20.55 uur heeft er een alcoholcontrole plaatsgevonden op de Eisenhouwerlaan. De laagste uitslag was voor een 41-jarige vrouw uit Lelystad. Zij had een uitslag van 300 ug/l (limiet 220 ug/l). De hoogst gemeten uitslag van de ademanalyse was 580 ug/l (limiet 220 ug/l) voor een 50-jarige man uit Woubrugge. Hij kreeg een proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorder en een rijverbod van 6 uur. Totaal kregen 4 bestuurders een proces-verbaal.


Overval Avifauna Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 20 juni omstreeks 23.45 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden in de amusementshal. Via de achterzijde van de hal kwam een gemaskerd persoon binnen die een medewerker onder bedreiging van een mes geld afhandig maakte. Via dezelfde achterzijde verliet de dader met het geld de hal. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. De politie stelt een onderzoek in.


Inbraak bedrijf Alphen aan den Rijn

Op maandag 23 juni omstreeks 04.45 uur ging er een inbraakalarm af bij een bedrijf aan de A. Van Leeuwenhoekweg. Toegang tot het bedrijf werd verkregen door het openbreken van een deur. In het bedrijf werden 3 auto's klaargezet om te worden weggenomen daar de motor ervan in werking was. Een van de auto's was aan de achterzijde beschadigd. Vermoedelijk heeft men geprobeerd om met die auto de garagedeur te forceren. Dit is niet gelukt. De politie stelt een onderzoek in.


Rijden onder invloed Leimuiden

Op vrijdag 20 juni omstreeks 22.05 uur controleerde de politie op de Tuinderij een 59-jarige bestuurder uit Hilversum die onder invloed bleek te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 330 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Brand in hoekwoning Bodegraven

Op zaterdag 21 juni omstreeks 12.45 uur heeft een uitslaande brand gewoed in een hoekwoning aan de Krooslaan. De bewoner die tijdig de woning kon verlaten werd even later door de politie aangehouden op verdenking van het stichten van de brand. De 55-jarige man was verward en maakte een versufte indruk. Door de brand sprongen de ramen van de benedenverdieping waarna de vlammen naar buiten sloegen. Aan beide zijden van de woning ontstond hierdoor een hevige rookontwikkeling. Bewoners van aanliggende woningen moesten hun woning verlaten. De woonkamer brandde geheel uit. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De verdachte is in verzekeringgesteld en wordt op dinsdag 24 juni voorgeleid aan de officier van justitie.


Burenruzie Gouda

In de Goudse wijk Goverwelle heeft de politie zaterdagmiddag 21 juni een 58-jarige man aangehouden. Omstreeks 16:00 uur die middag escaleerde een al langer lopende ruzie tussen hem en zijn buurman. Aanleiding was dat de man zich ergerde aan de harde muziek van zijn buren. Tussen de twee mannen ontstond een schermutseling waarbij de 58-jarige man zijn 37-jarige buurman een blauw oog zou hebben geslagen. De 37-jarige Gouwenaar heeft aangifte gedaan. De politie zal pogen tussen de beide partijen te bemiddelen.


Invalidewagen in sloot gegooid Zevenhuizen

Een 75-jarige Rotterdamse heeft aangifte gedaan van vernieling van haar brommobiel voor invaliden. Vandalen hebben op zondag 22 juni tussen 02.00 en 10.00 uur het voertuig vanaf de Rottekade opgepakt en in de sloot gegooid. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 --8844 (lokaal tarief).


Controle brommers/scooters Zevenhuizen

In de nacht van zondag 22 juni is in samenwerking met de politieregio Rotterdam-Rijnmond en medewerkers van het Recreatieschap een grote controle brommers en scooters gehouden. Er werd gecontroleerd op de Zuidplasweg en de 1e Tochtweg. Door vijf motorrijders werden de bestuurders begeleid naar een terrein in de wijk Nesselande. Er werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid (11), het niet dragen van de helm (9), rijden zonder of onvoldoende verlichting (6), het onverzekerd rondrijden (3) en het rijden zonder certificaat (2). Een bestuurder reed rond met een gladde band. Een andere bestuurder was nog geen 16 jaar oud. Beiden kregen eveneens een bekeuring.


Aanrijding Bergambacht

Op vrijdagmiddag rond 17.45 vond een frontale aanrijding plaats tussen een bestelauto en een motorfiets. De 26-jarige motorrijder uit Schoonhoven reed over de Transportstraat en draaide rechtsaf de Ambachtsstraat op. Hij nam de bocht te ruim en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed een 53-jarige man uit dezelfde plaats en een frontale botsing was het gevolg. De motorrijder werd met onbekend letsel naar het Groene Hartziekenhuis vervoerd, de bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd.


Motorrijder zonder helm met alcohol op Gouda

De politie heeft zaterdag 21 juni een 51-jarige motorrijder uit Gouda aangehouden. De politie zag hem in het zuiden van Gouda zonder helm rijden en heeft hem aangesproken toen hij bij zijn woning stopte. Vervolgens bleek de man ook met alcohol op te hebben gereden. Hierop is hij naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse wees 450 ug/l uit De man heeft een proces verbaal gekregen voor rijden onder invloed een het niet dragen van de helm.


Onder invloed Lekkerkerk

De politie heeft zaterdag 21 juni rond 19.30 uur een 32-jarige man uit Krimpen aan de Lek aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag de man in zijn auto stappen, waarbij hij de indruk wekte te veel te hebben gedronken, en met hoge snelheid wegrijden op de C.G. Roosweg. De politie heeft hem vervolgens laten stoppen en een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat hij te veel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 615 ug/l uit. Het rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.


Ongeval Gouda

Een 2-jarig jongetje uit Gouda is zaterdag 21 juni rond 20.00 uur gewond geraakt aan zijn hand. Een 42-jarige man wilde zijn auto achteruit inparkeren op een parkeerplek aan het Getijmolenerf. Hierbij zag hij het jongetje wat op de parkeerplek zat, over het hoofd. Hierbij reed hij de hand van het jongetje. Omstanders hebben de auto onmiddellijk van zijn handje afgeduwd. Het jongetje is naar het Groenehartziekenhuis gebracht.


Onder invloed Lekkerkerk

De politie heeft zondag 22 juni rond 00.40 uur een 44-jarige man uit Krimpen aan de Lek aangehouden. De politie zag dat hij het inrijverbod vanaf het Kerkplein negeerde. Vervolgens reed hij naar N210 waar hij slingerde. Op de kruising met de Breekade heeft de politie de man laten stoppen. De ademanalyse wees 1050 ug/l uit. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd.


Rijden onder invloed Moordrecht

Op zaterdag 21 juni omstreeks 00.35 uur controleerde de politie een 34-jarige man uit Lage Zwaluwe op de Rijksweg A-20. De man bleek onder invloed te verkeren. Uit ademanalyse bleek een uitslag van 415 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.


Rijden onder invloed Reeuwijk

Zag de politie op zaterdag 21 juni omstreeks 01.15 uur een 39-jarige man uit Amsterdam al slingerend over de 's-Gravenbroekseweg rijden. Na controle bleek de man onder invloed te verkeren. Uit ademanalyse bleek een uitslag van 425 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Rijden onder invloed Waddinxveen

Op zaterdag 21 juni omstreeks 02.15 uur controleerde de politie een 22-jarige bestuurder uit Gouda op de Kanaalstraat. De man bleek onder invloed te zijn. Uit ademanalyse bleek een uitslag van 610 ug/l (limiet 220 ug/l). De man bleek tevens gesignaleerd te staan. Van de man is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is niet heengezonden omdat hij nog gehoord moest worden voor een aantal zaken in verband met zijn signalering.


Aanrijding met gewonde Waddinxveen

Op zaterdag 21 juni omstreeks 07.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Bredeweg / Plasweg. Een 51-jarige bestuurder uit Boskoop gaf geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 16-jarige bromfietser uit Benthuizen die over de Bredeweg reed. De bestuurster van de bromfiets is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zoetermeer.


Woninginbraak Krimpen aan de Lek

Op zaterdag 21 juni tussen 00.30 uur en 07.30 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden in de Rijnstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door gaatjes te boren in het keukenraam. Woning werd doorzocht. Weggenomen werden autosleutels en de daarbij behorende auto. Verder een portemonnee met inhoud, mobiele telefoon en een digitale camera. Ook op de Neptuneshof heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden tussen 01.30 uur en 08.00 uur. Hier heeft men eerst gepoogd via gaatjesboren een raam van de woningkamer te openen. Toen dit niet gelukt is heeft men het slot van de achterdeur geforceerd. Weggenomen werd geld en een buskaart. Op de Oosterlekdijk heeft er tussen 01.30 uur en 05.30 uur ook een inbraak in een woning plaatsgevonden. Ook hier heeft men door middel van gaatjesboren een keukenraam geopend. Weggenomen werd een fototoestel en geld. Tussen 01.00 uur en 09.15 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Hoofdstraat. Ook door gaatjesboren is een keukenraam geopend. Weggenomen werd een playstation, mobiele telefoons, geld en bankpasjes.
De politie adviseert in deze raamboompjes te plaatsen die afsluitbaar zijn of extra bijzetsloten aan te brengen.


Eenzijdig ongeval Stolwijk

Op maandag 23 juni omstreeks 05.20 uur reed een 20-jarige man uit Stolwijk over de Beijerscheweg toen hij plotseling moest afremmen voor een overstekende hond. Hierdoor is hij de macht over het stuur verloren en vervolgens te water geraakt. De bestuurder is met onbekend letsel afgevoerd naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda. De hond is afgevoerd door de dierenambulance naar een dierenarts.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --