Gemeente Kerkrade

23.06.03: Stichting Pater Weidmann ontvangt 7.500

Vrijdagmiddag 20 juni heeft burgemeester Som een cheque ter waarde van 7.500 overhandigd aan de heer Wijntuin, voorzitter van de Stichting Pater Weidmann uit Suriname. Bij deze overhandiging waren onder meer de burgemeester van Nuth de heer Binderhagel, de heer Weitman (de neef van Pater Weidmann), de heer Borghans (pastoor-deken van de parochies St. Lambertus en H. Catharina) en vertegenwoordigers van de missiecomités van de parochies H. Catharina en H. Lambertus aanwezig. Onder belangstelling van onder meer bovenstaande genodigden werd het bedrag op symbolische wijze, door middel van een grote cheque, overhandigd.

Stichting Pater Weidmann
Leonardus Josephus Weidmann werd in1899 in Kerkrade op de Holz geboren. In 1925 wordt de heer Weidmann tot priester gewijd. Hij vertrekt naar Suriname en richt zich daar op de zielzorg en het zendingswerk in de binnenlanden van Suriname. Later verwisselt hij de kansel voor het politieke podium. Weidmann zette zich met hart en ziel in voor de belangen van de Surinaamse bevolking. In1962 overlijdt Pater Weidmann. In Suriname leeft de nagedachtenis aan pater Weidmann nog volop. Zo is er een stichting opgericht ten bate van de sociale doelen die pater Weidmann nastreefde. Vanuit Suriname is verzocht om ook in zijn geboorteplaats aandacht te schenken aan de Stichting Pater Weidmann.
De missiecomités van de beide parochies in het centrum van Kerkrade hebben ervoor gezorgd dat bedragen zijn gestort op de rekening voor de stichting. De gemeente heeft dit bedrag verdubbeld, zodat uiteindelijk een bedrag van 7.500 overhandigd kon worden.