United Services Group NV


PERSBERICHT

Hans de Boer leidt USG-Innovatieplatform

Almere, 23 juni 2003. Dienstenconcern United Services Group N.V. (USG) heeft een Innovatieplatform opgericht om nieuwe concepten en producten te ontwikkelen die een bijdrage moeten leveren aan een verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Per 1 augustus a.s. zal drs. Hans de Boer, voormalig voorzitter van koepelorganisatie MKB Nederland, aantreden als voorzitter van het USG-Innovatieplatform. Het Innovatieplatform zal in de komende maanden met een aantal leden worden uitgebreid.

Het USG-Innovatieplatform is een antwoord op structurele ontwikkelingen op de arbeReceived: from Hilten-MTA by hilten_01.vanhilten.idsmarkt die om een vernieuwing van bestaande arbeidsmarktconcepten en werkverhoudingen vragen. De zich in een hoog tempo voltrekkende vergrijzing, de strategische heroriëntatie van veel organisaties en de gevolgen daarvan voor de arbeidsrelaties, en de internationalisering van de handelsstromen, stellen andere eisen aan de inrichting van flexibele arbeidsvormen en aan de wijze waarop die waarde kunnen toevoegen aan de bedrijfsprocessen.

Met name middelgrote en kleinere ondernemingen worden geconfronteerd met de noodzaak om de beschikbare arbeidscapaciteit op een zo innovatief en efficiënt mogelijke wijze in te zetten. Daarvoor moeten nieuwe werkvormen worden bedacht en ontwikkeld die inspelen op het veranderende behoeftepatroon van deze voor de dynamiek van de economie zo belangrijke categorie bedrijven. Die noodzaak wordt in deze tijden van conjuncturele neergang alleen maar groter.

Het USG-Innovatieplatform heeft tot doel de inzet van flexibele arbeid op de arbeidsmarkt nieuwe impulsen te geven. Daartoe zullen onder de stimulerende leiding van Hans de Boer concrete bijdragen worden geleverd aan de vernieuwing van bestaande flexconcepten en vernieuwende producten en diensten worden ontwikkeld. Het installeren van het Innovatieplatform past in de strategie van United Services Group om zich te profileren als een vooraanstaande en innovatieve dienstverlener, met een sterke focus op het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector.

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen, company support en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (detachering & uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), United Independent Solutions en Fa-med (dienstverlening aan zelfstandig ondernemers), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

De Executive Board
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zoeksymbolen USG
Reuters UINT.AS
Bloomberg UNINA

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl

Verkrijgbaar: Persbericht als HTML incl. digitale foto drs. H. de Boer