Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business information

Groei DSL zakelijke markt zet door

De markt voor breedband verbindingen wordt meer en meer volwassen. Steeds meer vestigingen maken immers gebruik van oplossingen als Digital Subscriber Lines (DSL). Dit blijkt uit een meting van de ICT Monitor van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview B.V. onder 813 vestigingen en instellingen in Nederland met tenminste 5 werknemers.

Het onderzoek toont aan dat de vraag naar bandbreedte snel toeneemt door een groeiende behoefte aan het versturen van steeds grotere hoeveelheden data. Daarnaast neemt het aantal gebruikers van internet en het aantal zakelijke toepassingen toe. Voor het transporteren van grote hoeveelheden data en snel internetten is een verbinding nodig met een hoge capaciteit, oftewel hoge bandbreedte. De afgelopen jaren is de vraag naar breedbandverbindingen, zoals DSL dan ook fors gestegen. In 2002 had ongeveer 12 procent van de bedrijfsvestigingen een DSL verbinding. Nu is dat 20 procent en over 12 maanden groeit de penetratie door naar circa 33 procent. De grootste stijging wordt verwacht in de zorg: over 12 maanden gaat in deze sector naar schatting maar liefst 77 procent van de vestigingen gebruik maken van DSL.

Bekendheid DSL verder toegenomen
Ook de bekendheid met DSL is in het afgelopen jaar weer behoorlijk toegenomen. Toch zijn er nog veel vestigingen (48 procent) die aangeven nog nooit van DSL te hebben gehoord. Maar het zijn er aanzienlijk minder dan in 2002 (toen was dat 63 procent). Een kwart van de vestigingen heeft er wel eens van gehoord (2002: 17 procent). De mate van bekendheid met DSL is in de grootzakelijke markt duidelijk hoger dan in de kleinzakelijke markt. Voor de verschillende branches varieert het percentage vestigingen bekend met DSL tussen 33 procent in de bouw en de financiële dienstverlening en 77 procent in de overheid. Een groot deel van de respondenten die aangeven bekend te zijn met DSL kan geen variant aangeven. Vestigingen die wel een variant kunnen noemen, geven veelal ADSL aan en in mindere mate ook SDSL als mogelijke breedbandoplossing.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl