Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juni 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhoudingen na gewapende overval

Twee jongens overvallen onder bedreiging met mes, daders aangehouden

Enschede

Zondagmiddag 22 juni, werd omstreeks 14.10 uur gemeld dat in de omgeving van de HB Blijdensteinlaan / Schurinksweg in Enschede twee Duitse jongens waren overvallen. Ter plaatse werden de twee, beiden 17 jaar en afkomstig uit Kaltenkirchen in Duitsland, aangetroffen. Zij vertelden dat ze even daarvoor met de trein uit Duitsland op het station waren aangekomen en richting de Molenstraat waren gelopen. Op de hoek met de Deurningerstraat waren de twee aangesproken door een Nederlandse jongen die hen vroeg of ze drugs wilden kopen. Hier hadden ze negatief op geantwoord. Wel hadden ze de jongen daarop gevraagd waar ze batterijen voor hun walkman konden kopen. De jongen had hen toen gezegd dat hij wel een tankstation wist waar dat kon en zou hen de weg wel wijzen. Onderweg had deze jongen gebeld en op de HB Blijdensteinlaan was een auto aan komen rijden en moesten de twee instappen. In de auto werden ze door de jongen die hen had aangesproken en die als bijrijder in de auto was gestapt, met een mes bedreigd en moesten ze hun geld afgeven. Nadat ze ongeveer 60 euro hadden gegeven, hadden ze kans gezien uit de auto te vluchtten en werd de politie gebeld. Een onderzoek werd ingesteld, mede omdat door de twee jongens het kenteken van de auto was genoteerd. In de loop van de avond konden dan ook de beide overvallers, Enschedeers van 19 jaar, worden aangehouden en aan het bureau worden opgesloten. Beiden zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-082632) De straatnamen konden genoteerd worden nadat er met de politie een "reconstructie" was gedaan.

Val van balkon

Man valt van balkon, brandweer moet helpen om man naar ziekenhuis te kunnen vervoeren

Enschede

Zondagmorgen 22 juni, omstreeks 07.55 uur, wordt gemeld dat in een flat aan de Haaksbergerstraat in Enschede, een man van het balkon is gevallen en op het balkon van de benedenburen terecht is gekomen. Ter plaatse bleek het te gaan om een 24 jr. Enschedeer. Hij was samen met een aantal collega's uit geweest en ondanks dat het al laat cq weer vroeg was geworden had men bij een van deze collega nog een laatste drankje genomen. De 24 jr. was daarbij al hangend over het balkon, naar beneden gevallen en op het balkon van de benedenburen terechtgekomen. Een ambulance werd gewaarschuwd en de 24 jr. moest worden overgebracht naar het ziekenhuis, waarop hij werd gestabiliseerd. Omdat het de nodige moeite ging kosten om met de brancard door het trappenhuis van het flat te komen kwam de brandweer met een ladderwagen om de 24 jr. met brancard naar beneden te brengen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-082567)

Aanrijding met letsel, rijden onder invloed

Bromfietser vliegt uit de bocht en heeft teveel gedronken

Diepenheim

Zondagavond 22 juni, omstreeks 19.40 uur, vond op de Hengevelderweg ter hoogte van de Markveldseweg in Diepenheim een aanrijding plaats. Een 17 jr. bromfietser uit Markelo, kon vermoedelijk door te hoge snelheid een bocht naar links in de Hengevelderweg niet houden en kwam via een sloot in een weiland terecht. Door een ambulance werd de 17 jr. overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Omdat er alcoholgebruik werd vermoed, is door een gemeentearts een bloedproef afgenomen in het ziekenhuis. De 17 jr. kon na behandeling, hij heeft een gebroken rechter arm en een lichte hersenschudding, weer naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-082712)

Aanrijding met letsel

Motorrijder krijgt geen voorrang, passagiere gewond naar ziekenhuis

Ambt Delden

Zondagavond 22 juni, om ongeveer 21.45 uur, werd een aanrijding met letsel gemeld op de kruising Almelosestraat - Langenhorsterweg in Ambt Delden. Bleek dat een 27 jr. automobiliste uit Goor, rijdend over de Langenhorsterweg, geen voorrang had verleend aan een 37 jr. motorrijder uit Enschede die over de Almelosestraat reed. Een 33 jr. Enschedese, die als passagiere achter op de motor van de 37 jr. meereed, raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis (bps: 03-082763)

Veroorzaken enkele aanrijdinkjes en onder invloed

Bestuurder veroorzaakt enkele aanrijdingen terwijl hij behoorlijk onder invloed van alcohol is

Hengelo

Zondagavond 22 juni, omstreeks 20.35 uur werd gemeld dat op de Goudenregenstraat in Hengelo een automobilist rondreed die veel te diep in het bekende glaasje had gekeken. Ter plaatse bleek dat deze bestuurder al twee geparkeerde auto's, 1 in de Goudenregenstraat en 1 in de Wingerdstraat en een boom aan de Goudenregenstraat had geraakt. De bestuurder was na de aanrijdingen de Hulstraat ingereden en een woning binnen gegaan. Hier werd zowel de auto met aanzienlijke schade aan de linkerzijde, als de bestuurder aangetroffen. De bestuurder, een 34 jr. Hengeloer werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees 1.5 promille uit. Het rijbewijs van de 34 jr. kon niet worden ingevorderd, omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij kon nog niet worden gehoord en is derhalve voor de rest van de avond en nacht opgesloten. Maandagmorgen is hij afgehoord en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 03-082730)

Truck met oplegger gestolen

Truck met oplegger, waarde 110.000 euro, gestolen

Goor

Werd zondagavond 22 juni, om ongeveer 19.30 uur, ontdekt dat tussen vrijdagavond 20 juni en zondagavond, een truck met oplegger was ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Spechthorstdwarsweg in Goor. Het gaat om een Scania met kenteken BJ-DB-64. De truck is blauw met wit van kleur en op de zijkanten van de portieren staat de opdruk "Gebr. Bouwens, import en export BV". De oplegger was leeg en is wit van kleur met blauwe achterdeuren. De waarde van de combinatie bedraagt ongeveer 110.000 euro. (bps: 03-082719)


---- --