VVD



20 jun 2003 - Jules Maaten kandidaat - lijsttrekker Europese verkiezingen 2004

Jules Maaten (voorzitter Europese fractie) stelt zich zaterdag 21 juni as. naar aanleiding van de Algemene Ledenvergadering van de VVD in Arnhem kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij de Europese verkiezingen op 10 juni 2004.

De vergadering besluit in Arnhem of dit de eerste lijsttrekker in de geschiedenis van de VVD wordt die de leden zelf kunnen kiezen. Het voorstel is om de verkiezing in september te laten plaatsvinden.

Jules Maaten: "Ik ben voor een vernieuwde partij waar de VVD-leden meer te zeggen krijgen. Ook over wie lijsttrekker mag worden en wie niet. Een brede steun van de leden geeft mij grotere legitimiteit als lijsttrekker en zorgt voor een stevige basis om campagne te voeren."

Jules Maaten (42) is sinds 1999 lid van het Europees Parlement. In 2001 nam hij het stokje over van Jan Kees Wiebenga en is sindsdien fractievoorzitter van de VVD in het Europees Parlement. Voordat Jules Maaten naar Brussel vertrok was hij gemeenteraadslid in Amstelveen en werkte hij vanuit Londen als secretaris-generaal van de Liberale Internationale.

Den Haag, 20 juni 2003
www.stemjules.nl