Gemeente Enschede

Enschede sluit opnieuw een coffeeshop


Enschede, 23-06-2003

Op last van burgemeester J.H.H. Mans is coffeeshop Marley aan de Lage Bothofstraat 262 met onmiddellijke ingang gesloten. De coffeeshop gaat een half jaar op slot wegens het verkopen van een te grote hoeveelheid softdrugs aan één persoon.

Ruim een maand geleden werden aan de grensovergang in De Lutte twee personen aangehouden die in de kofferbak van hun auto 250 gram softdrugs vervoerden. Nadert onderzoek wees uit dat een van hen deze hoeveelheid in één keer had gekocht bij coffeeshop Marley.Op grond van het coffeeshopbeleid mogen coffeeshops echter niet méér dan vijf gram per persoon per dag verstrekken. Het gaat dus om een forse overschrijding.

Overtreding van de vijf-gramregel betekent gewoonlijk een sluiting voor een periode van drie maanden. Omdat coffeeshop Marley ongeveer een half jaar geleden ook al drie maanden dicht moest voor dezelfde overtreding, heeft de burgemeester nu een half jaar sluiting opgelegd. Ook zal hij nu niet langer meer gedogen dat in deze zaak wordt gehandeld in softdrugs.


---

Gepubliceerd op 23-06-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten