Ingezonden persbericht


Geachte heer, mevrouw,

Internetprovider XS4ALL bestaat dit jaar tien jaar. XS4ALL was de eerste Nederlandse provider voor particulieren en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van internet in Nederland.

Op maandag 23 juni aanstaande organiseert XS4ALL een 'Algemene Leden Vergadering' ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan. Tijdens deze ALV wil XS4ALL verantwoording afleggen over de afgelopen tien jaar, een vooruitblik geven op de toekomst van het bedrijf en abonnees en andere geïnteresseerden de gelegenheid bieden vragen te stellen en suggesties te doen. Ook wil XS4ALL aandacht vragen voor belangrijke ontwikkelingen op internetgebied tijdens een viertal workshops.

U bent van harte uitgenodigd de Algemene Leden Vergadering bij te wonen.

De ALV begint om 14:00 uur en wordt gehouden in wetenschap en techniek centrum NEMO. NEMO is gevestigd op Oosterdokkade 2 te Amsterdam (nabij Amsterdam CS). De routebeschrijving leest u via
http://www.e-nemo.nl/nemo/index.cfm?&menuitemid=14&pageid=dagje2

Het programma ziet er als volgt uit:


- 13:30 uur: ontvangst


- 14:00 uur: plenaire sessie:

Felipe Rodriguez (één van de oprichters van XS4ALL), Doke Pelleboer (algemeen directeur XS4ALL) en Cees van Wijngaarden (financieel directeur van XS4ALL) geven inzicht in de geschiedenis van XS4ALL, in de financiële ontwikkeling van het bedrijf en geven een vooruitblik op de toekomst.


- 15:30 uur: start workshops:


* 'Internet en Security': Scott McIntyre (security expert van XS4ALL) geeft een overzicht van internetgerelateerde beveiligingsrisico's (voor particulieren, bedrijven en ISP's) en doet suggesties om schade te voorkomen en veiligheidsproblemen op te lossen. Voertaal bij deze workshop is Engels.


* 'Privacy en Auteursrecht': Sjoera Nas (oud woordvoerder XS4ALL, tegenwoordig verbonden aan Bits of Freedom) en Christiaan Alberdink Thijm (jurist verbonden aan advocatenbureau SOLV) geven een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van auteursrecht en privacywetgeving en de gevolgen hiervan voor particulieren en providers.


* 'XS4ALL en Streaming': Nic Limper (systeembeheerder van XS4ALL) presenteert verschillende streaming technieken en toepassingen en demonstreert wat abonnees, zowel particulier als zakelijk, hiermee kunnen.


* Vrijheid van Meningsuiting': Felipe Rodriguez geeft een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van vrijheid van meningsuiting op internet in diverse delen van de wereld.

(U kunt één van bovenstaande workshops bezoeken).

17:00 uur: Borrel

Op de Algemene Leden Vergadering kunt u kennis maken met medewerkers van XS4ALL en hen informeel vragen stellen en eventueel suggesties doen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de ALV, dan kunt u een e-mail sturen naar woordvoering@xs4all.nl .

Ik hoop u te zien op maandag 23 juni aanstaande.

Met vriendelijke groet,

Edith Mastenbroek (woordvoerder)

+ 31 20 3987683 (tel.)
+ 31 20 3987682 (fax)