Gemeente Alphen aan den Rijn


Stadsgesprekken in de raadzaal

In het kader van Multicultureel Samenleven worden twee stadsgesprekken georganiseerd op maandag 23 en dinsdag 24 juni. Om deze stadsgesprekken tot een succes te maken is het van belang dat tijdens deze bijeenkomsten zoveel mogelijk bewoners, vertegenwoordigers van een breed scala van instellingen en bedrijven aan de discussie deelnemen. Heeft u opvattingen, meningen, voorstellen over het multicultureel samenleven, dan nodigen wij ook u graag uit om hieraan deel te nemen.

De gemeenteraad wil informatie verzamelen ten behoeve van een raadsdebat dat in september zal plaats vinden en op basis waarvan hij eventueel nieuw beleid kan vaststellen. Daarom heeft de raad van Alphen aan den Rijn eind vorig jaar besloten een onderzoek te (laten) doen naar de stand van zaken m.b.t. het multicultureel samenleven in Alphen aan den Rijn. Inmiddels heeft het onderzoek plaatsgevonden en zijn veel mensen in Alpen aan den Rijn geïnterviewd. Uit het onderzoek zijn geen echte problemen naar voren gekomen. Er zijn echter wel diverse onderwerpen naar voren gekomen die aandacht vragen van alle bewoners van Alphen aan den Rijn.

De stadsgesprekken vinden plaats op 23 en 24 juni van 20.00 tot uiterlijk 23.00 uur in de raadzaal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 1.

De bijeenkomst op 23 juni heeft als titel onderwijs, opvoeding en arbeidsmarkt. Voormalig minister van Grote Steden- en Integratiebeleid, Roger van Boxtel, is deze dag de voorzitter.

De bijeenkomst op 24 juni heeft als titel sociale cohesie, leven we samen of langs elkaar heen?. Deze dag staat onder leiding van Anne Lize van der Stoel. Zij is de voorzitter van stadsdeel Centrum van Amsterdam.

Beide avonden starten met een inleiding van de voorzitter, een discussie met een deskundig panel en tenslotte een uitgebreide discussie met de bezoekers.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 19 juni 2003 laatste wijziging