Politie Gelderland-Midden

Politiebureaus maandag 23 juni gesloten
Publicatiedatum: 19-06-2003

De politiebureaus in Nijkerk, Hoevelaken, Voorthuizen en Scherpenzeel zijn maandag 23 juni gesloten. Tot deze uitzonderlijke maatregel is besloten, nadat politiemensen in de unit Noord vorige week werden geconfronteerd met het - na een moedig gedragen ziekbed - toch nog plotselinge overlijden, van een politiemedewerker uit deze unit. Om de agenten in staat te stellen de crematie van hun collega bij te wonen, heeft de politieleiding bij hoge uitzondering toegestemd in het sluiten van de bureaus.

Overigens betreft het besluit alleen de genoemde politiebureaus in de unit Noord. In Barneveld is het bureau wel voor het publiek geopend. Ook de surveillances worden normaal uitgevoerd. Hiervoor krijgen de politiemensen in de unit assistentie van hun collegae elders uit de regio. De sluiting geldt alleen voor de maandag. In Nijkerk is het bureau dinsdag weer geopend, Scherpenzeel, Voorthuizen en Hoevelaken zijn woensdag weer op de gebruikelijke tijden geopend.

Uitzonderlijk
De eenmalige sluiting is een zeer uitzonderlijke maatregel, die ongetwijfeld enige invloed heeft op de dienstverlening aan het publiek. Deze wordt maar ten dele gecompenseerd door het open houden van het bureau in Barneveld aan de Van Hogendorplaan. De politie is zich bewust van de beperking die de sluiting betekent. Van meet af aan is daarom ook besloten de surveillances gewoon door te laten gaan. Maar mocht u voor minder spoedeisende zaken door de sluiting toch in de problemen dreigen te komen, overleg dan in ieder geval telefonisch met het bureau in Barneveld. Dat kan door telefoonnummer 0900 - 8844 te gebruiken. De politie toont zich van harte bereid samen met u naar de best passende oplossing te zoeken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---