BAXTER PR

Start Fox Kids Cup Internationale Finale 2003 Rotterdam

FOX KIDS CUP start met internationale optocht over de Rotterdamse Erasmusbrug

400 kinderen uit wereldwijd 20 verschillende landen FIFA-stijl loting in Cruise Terminal Rotterdam Nederlandse teams ingedeeld bij o.a. Brazilië en Turkije Wedstrijden bij SC Feyenoord van 23 t/m 25 juni 2003

Rotterdam, 22 juni 2003 De FOX KIDS CUP internationale finale 2003 beleefde vandaag zijn officiële openingsceremonie in Rotterdam, waar 400 kinderen uit wereldwijd 20 landen in optocht met hun nationale vlag de Erasmusbrug overstaken. Namens Nederland betrof dat een meisjesteam uit Noordwijk en een jongensteam uit Amsterdam. Zij spelen de komende dagen tegen onder meer Brazilië, Turkije, Hongarije en Chili. De strijd om de FOX KIDS CUP wordt van 23 t/m 25 juni gespeeld bij SC Feyenoord.

De loting van het jaarlijks terugkerende internationale voetbaltoernooi voor meisjes en jongens onder 13 jaar, werd geheel in de stijl van de Wereldkampioenschappen voetbal verricht in het bijzijn van het Rotterdamse gemeentebestuur. Het sportevenement wordt voor de vierde keer door Fox Kids georganiseerd. De internationale finale werd vorig jaar gespeeld in Barcelona en bij de jongens gewonnen door Israël en bij de meisjes door de VS. In Rotterdam is de finaledag gepland op woensdag 25 juni.

'Zoveel kinderen van verschillende nationaliteiten op één locatie bijeen brengen voor een internationaal sportevenement als FOX KIDS CUP is een absoluut unicum', aldus Shari Donnenfeld, Executive Director of Research and Marketing bij Fox Kids Europe, organisator van het mondiale voetbaltoernooi. 'We hopen dat het toernooi, behalve fairplay en sportiviteit, bijdraagt aan het uitwisselen van contacten tussen kinderen uit verschillende landen. Het event was niet mogelijk geweest zonder de gastvrijheid van de gemeente Rotterdam, die we bij deze bedanken voor hun inzet en hulp bij deze editie van Fox Kids Cup.'

Aan de FOX KIDS CUP internationale finale 2003 wordt deelgenomen door Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Israël, Argentinië, Brazilië, Chili, Panama, Mexico, Peru, Amerika, Hongarije, Turkije, Roemenië, Rusland, Georgië, Bulgarije en Nederland. Er worden door Fox Kids in 75 landen hoogtepunten van de wedstrijden uitgezonden.

UNICEF
Fox Kids Europe is ter gelegenheid van Fox Kids Cup een samenwerking aangegaan met UNICEF. Het fonds wordt gedurende het toernooi in de gelegenheid gesteld om promotie te maken voor de campagne Go Girls! Education for Every Child. Deze campagne moet er toe leiden dat meisjes onder 13 jaar in 25 prioriteitslanden tot en met 2005 worden gestimuleerd om onderwijs te volgen.

De FOX KIDS CUP internationale finale 2003 wordt mede mogelijk gemaakt door de Dienst Sport & Recreatie Rotterdam.

Persinformatie:

De Fox Kids Press Office is gelegen onder de hoofdtribune op het sportcomplex van SC Feyenoord te Rotterdam. Media die het toernooi wil bezoeken kan zich melden bij de volgende personen voor (een) perskaart (en):

Roel Mostert (Baxter Public Relations)
Mobile +31 6 250 70504
Office + 31 (0) 20 311 8600

Daan den Heeten (Fox Kids Netherlands)
Mobile +31 (0) 651 33 99 27
Office +31 (0) 35 6777 656

Lynne-Mei Lee (Fox Kids Europe)
+44 (0)7931 722 783
+31 (6) 25261901

The Press Office is ook bereikbaar per e-mail op: pressoffice@foxkidseurope.com.

Meer informatie over Fox Kids Cup internationale finale is te vinden op www.foxkidsinfo.com en www.foxkids.nl.

22 jun 03 22:49