Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

23-06-2003
Eigen dorpshuis voor Surhuizum

Nadat de gemeenteraad in 2001 akkoord is gegaan met de bouw van een dorpshuis in Surhuizum aan het bestaande gymnastieklokaal, is in goede harmonie tussen de Stichting Dorpshuis Surhuizum en de gemeente verder gewerkt aan de invulling van de plannen. Dit heeft geresulteerd in een definitief plan, waarvoor in april jl. een bouwvergunning is afgegeven. Het college van B&W van Achtkarspelen heeft nu het gereserveerde krediet van 249.579,-- beschikbaar gesteld. Bij de gemeenteraad zal nog een extra krediet van 74.874,-- worden aangevraagd voor de loon- en prijsstijgingen over een periode van vijf jaar.

Het nieuw te bouwen dorpshuis bevat o.a. een foyer, vergaderzaal, muziekzaal en een jeugdhonk. De sportzaal van het gymnastieklokaal zal
-na enige aanpassingen- als grote zaal worden gebruikt. De toegang naar het dorpshuis en het parkeerterrein worden verplaatst van de van Hearsmastrjitte naar de Bartemerwei. Hierbij is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen. Zo is er ruimte gerserveerd voor eventuele toekomstige woningbouw en voor de feesttent van de Spelweekcommissie.

Jeugdhonk
Over de wijze van beheer en exploitatie van het jeugdhonk wordt op dit moment nog overleg gevoerd met de Stichting Dorpshuis Surhuizum, Plaatselijk Belang en Het Achtkant. In de nog vast te stellen nota 'Jeugd in Surhuizum' zal hier verder op worden ingegaan. Zodra het dorps-huis klaar is, zal de jeugd, die nu nog gebruikt maak van een stacaravan het nieuwe jeugdhonk betrekken.