Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-06-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.45 u) Maandag, 23 juni 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 30-jarige man uit Vaals bekeurd met een boete van 220 Euro. Afgelopen zondagavond op de Griend in Maastricht stak de verdachte op een gegeven moment zonder enige aanleiding de bekende middelvinger op naar politie-agenten en uitte allerlei beledigingen. De politie-agenten hielden de verdachte aan en brachten hem naar het politiebureau. Daarnaast bekeurde de politie die zondagavond aan en om de Griend totaal nog eens 15 personen. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar urineren (wildplassen) tot het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding van een ruzie op de Matthias Wijnandsstraat in Maastricht. De politie heeft ter plaatse twee mannen (19/22) uit Maastricht aangehouden. Een van hen wordt verdacht van poging diefstal van een fiets waarbij hij werd betrapt. Toen de verdachte daarop werd aangesproken door ondermeer de fietseigenaar, ontstonden er strubbelingen waarbij op een gegeven door de andere aangehouden verdachte ook zou zijn geslagen. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Maastricht; onder invloed
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 36-jarige man uit Veldwezelt (B). Die wordt ervan verdacht afgelopen nacht onder invloed in zijn auto te hebben gereden. De verdachte werd op de Dousbergweg in Maastricht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de Belg ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte.

Valkenburg; aanrijding
Afgelopen nacht, omstreeks middernacht botste een 30-jarige bestuurder van een bestelauto uit Heerlen bij het achteruitrijden op de Sint Pieterstraat in Valkenburg tegen een boom welke in een bak stond. Bleek dat de Heerlenaar onder invloed de bestelauto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat de Heerlenaar geen rijbewijs heeft. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.