Politie Amsterdam-Amstelland

Combiteam pakt 8 dealers

23-6-2003. Afgelopen weekend heeft het zogenaamde Combiteam van de politie in de binnenstad tijdens diverse acties 8 straatdealers gearresteerd. Beëindiging van de dealpraktijken betekent dat ook de hiermee gepaard gaande overlast wordt aangepakt. Betrokkenen zijn aangehouden op grond van de Opiumwet.

Straatdealer en koper gearresteerd
De politie heeft gistermiddag rond kwart over drie een 38-jarige straatdealer en een 43-jarige koper gearresteerd. Agenten zagen de koper in een telefooncel aan de Kinkerstraat bellen. Een paar minuten later verscheen de 38-jarige dealer die een drugsdeal sloot met de koper. Agenten staken hier een stokje voor en arresteerden zowel de dealer als de koper van de harddrugs. Daarbij werden twee bolletjes heroïne en een wikkel cocaïne in beslag genomen. De dealer zit vast. De koper van de verdovende middelen werd na verhoor heengezonden.

Twee dealers en koper van harddrugs ingerekend
Zaterdagnacht heeft de politie op de Nieuwmarkt twee straatdealers (27 en 20) en een koper (42) op heterdaad gearresteerd. Rond halftwee zagen agenten de dealers een drugsdeal sluiten met de koper en grepen in. In totaal werden 25 bolletjes cocaine en twee pillen in beslag genomen. De koper is heengezonden na verhoor. De dealers zitten vast.

Straatdeal verijdeld; 3 arrestaties
Rond middernacht hebben agenten een 21-jarige en een 34-jarige dealer ingerekend. Ook een 28-jarige koper werd meegenomen naar het bureau. Agenten zagen de twee dealers in de Stormsteeg een drugsdeal sluiten met de 28-jarige koper van de harddrugs. Hierop werden alledrie in de boeien geslagen. In totaal werden 30 bolletjes cocaïne in beslag genomen. Beide dealers zitten vast. De koper is na verhoor heengezonden.

Straatdealer in de boeien geslagen
Zaterdagnacht rond één uur heeft de politie een 39-jarige dealer van harddrugs op de Zeedijk in de boeien geslagen. De 33-jarige koper werd eveneens gearresteerd maar na verhoor heengezonden. Agenten zagen de drugsdeal voor hun neus gebeuren en arresteerde de mannen. Drie bolletjes cocaïne werden in beslag genomen. De dealer zit vast.

Agenten voorkomen straatdeal
Zaterdagavond rond elf uur hebben agenten een straatdeal voorkomen en twee mannen (26 en 33) gearresteerd. De politiemannen zagen de mannen elkaar verdovende middelen overhandigen en grepen in. De drugs zijn in beslag genomen. De 33-jarige koper is na verhoor heengezonden. De 26-jarige dealer zit vast.

Drugsdealer en koper gearresteerd
Zaterdagavond rond middernacht heeft de politie twee mannen gearresteerd die een drugsdeal sloten op de Nieuwmarkt. Een 26-jarige dealer en een 34-jarige koper van harddrugs werden op heterdaad betrapt en ingerekend. Twee bolletjes cocaïne werden in beslag genomen. De dealer zit vast. De koper werd na verhoor heengezonden.
---

Brandstichting bij bloemenkiosk
23-6-2003. Vrijdagnacht rond half twee vond een brand plaats achter- en in een bloemenkiosk op de Brink (Middenhoven) in Amstelveen. Hierbij was vermoedelijk sprake van brandstichting. Een getuige zag dat een man zich ophield aan de achterzijde van de kiosk. Toen de boel in de brand stond stapte de man rustig op een fiets en reed weg. De kiosk en de inboedel liepen aanzienlijke schade op. De wijkteamrecherche van politiebureau Amstelveen-Zuid zoekt getuigen van dit misdrijf of naar tips die leiden naar de dader. Het team is telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 0900-8844.

Signalement

Blanke man

Tussen de 20 en 25 jaar oud

Gekleed in een bruin jack

Blauwe spijkerbroek

De man verplaatste zich op een fiets.

---

Man ernstig toegetakeld

23-6-2003. Zaterdagnacht rond kwart voor drie werden drie mannen op de ArenA Boulevard aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een 29-jarige Oostzaner werd ernstig mishandeld. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De verdachten, in de leeftijd van 33 tot 42 jaar zijn in verzekering en ingesloten. Het slachtoffer en de drie mannen kregen het letterlijk en figuurlijk met elkaar aan de stok. De Oostzaner moest duidelijk het onderspit delven tegenover het drietal. Zij sloegen en schopten hem en maakte daarbij gebruik van een knuppel. Het slachtoffer had mogelijk de drie geïrriteerd door zijn gedrag.

---

Vuurwapen en drugs aangetroffen

23-6-2003. Gistermiddag troffen agenten in een woning in Amsterdam-Oost een verboden gasalarmvuurwapen en enkele bolletjes verdovende middelen aan. Vier aanwezige personen (leeftijd tussen de 18 en 22 jaar) werden gearresteerd en ingesloten. Hen wordt bedreiging en bezit en/of handel in verdovende middelen ten laste gelegd. De politiemensen stelden een onderzoek naar aanleiding van een melding van de bewoner dat hij door een viertal mannen in zijn woning was bedreigd met een vuurwapen. Het wapen zou in de woning verstopt zijn. Naast het vuurwapen vonden agenten een hoeveelheid bolletjes met daarin vermoedelijk harddrugs. De recherche onderzoekt de zaak.
---

Duo veroorzaakt grote matpartij

23-6-2003. Vannacht hield de politie twee mannen (17 en 25 jaar) aan die worden verdacht van mishandeling/openlijke geweldpleging van een taxichauffeur op het Leidseplein. Ook de taxi werd daarbij vernield. De vechtpartij, waarbij in eerste instantie een taxichauffeur werd gemolesteerd door twee mannen en een vrouw, ontaardde in een massale kloppartij toen een omstander de partijen wilde scheiden en meerdere mensen zich met de zaak gingen bemoeien. Uiteindelijk raakten de scheidsrechter en de taxichauffeur gewond. Agenten wisten de verdachten te traceren en hielden hen aan. Wat de aanleiding voor het gevecht is geweest wordt nog onderzocht.

Woning blijkt grote hennepplantage
23-6-2003. Gisteravond troffen agenten in Werengouw een woning aan die compleet was omgetoverd tot een professionele hennepplantage. In totaal werden er 959 hennepplanten gevonden en in beslag genomen. De plantage die de hele woning omvatte werd ontmanteld. Daarbij werden 50 assimilatielampen, 4 grote afzuigers, 8 ventilatoren en een professioneel irrigatiesysteem uit de woning gehaald. De eigenaar en/of gebruiker van het pand werd niet aangetroffen. Deze wordt nog gezocht.
Vanavond in Opsporing Verzocht

23-6-2003. Vanavond in Opsporing Verzocht aandacht voor de geweldadige dood van Recep Ormanoglu op het Vreeswijkpad.
Lees meer op onze assistentie-pagina.