Ingezonden persbericht


Persbericht

iWay Software breidt J2EE Connector Architectuur (JCA) uit

Amstelveen, 30 juni 2003 - iWay Software - dochterbedrijf van Information Builders en marktleider in middleware voor de integratie van data en applicaties - maakt bekend dat de iWay Universal Adapter zodanig is uitgebreid dat nu in totaal 250 adapters beschikbaar zijn voor de toonaangevende J2EE applicatie servers. Deze applicatie servers worden nu ook ondersteund door de JCA 1.0 adapters. Verder introduceert iWay Software met de release van iWay 5.5 JCA 1.5 adapters.

Ondersteunde J2EE applicatie servers omvatten:

· BEA WebLogic versies 6.1.SP2, 7.0, en 8.1
· Fujitsu InterStage versie 5.0

· IBM WebSphere versie 5

· Oracle 9iAS

· SAP NetWeaver Web Application Server versie 6.20
· Sun J2EE Reference Implementation 1.3.1
· Sun ONE Application Server versie 7.0.

De meer dan 250 intelligente adapters uit de iWay Universal Resource for JCA maken de integratie mogelijk van J2EE applicaties met bedrijfsinformatiesystemen, alles binnen het eenduidige adapter framework van iWay Software. iWay ondersteunt eveneens andere belangrijke J2EE-standaarden als JDBCTM en Java Messaging Services (JMS).

iWay heeft intelligente adapters voor:

· Standaard pakketten als Siebel, SAP, PeopleSoft, Ariba, Lawson, Clarify, en anderen
· E-Business formaten als SWIFT, FIX, HIPAA, ACORD, ebXML, en OAG BODs
· Legacy databasesystemen waaronder ADABAS, Ingres, MUMPS, Teradata, Unisys, en vele andere
· Relationele databases als Oracle, MS SQL Server, Informix, Sybase, enz.
· Transactionele omgevingen als CICS, IMS, en Tuxedo
· Meer dan 35 mainframe, midrange, UNIX en PC platforms
· Custom 3GL en 4GL applicaties

· .NET assemblies

· Messaging producten als Sonic MQ, Oracle AQ, TIBCO RV, MQSeries, MSMQ, of JMS
· Object- en component-technologiën als COM, CORBA, and EJB
· Terminalemulatie adapters die een gebruikerslaag aanbrengen om de applicaties op character based 3270 en 5250 systemen.

iWay introduceert verder een vroege release van iWay JCA Resource Adapter die volgens de JCA 1.5 standaard is gebouwd. Meer informatie is beschikbaar op http://www.iwaysoftware.com/products/adapters/jca.html.

Gratis trial downloads van vele iWay JCA adapters zijn beschikbaar op: http://www.iwaysoftware.com/products/adapter_factory/jca_trial.html.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiesystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
Information Builders
+31 (0)20 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth Loth Content & Consultancy
+31 (0)652 322 210
theo.loth@loth.nl