Ingezonden persbericht


Persbericht

Alliantie iWay Software en Microsoft voor de koppeling van bedrijfsapplicaties en gegevensbestanden

iWay Universal Adapter Suite voor Microsoft SQL Server 2000 DTS geeft ongekende mogelijkheden voor gedistribueerde databases

Amstelveen, 30 juni 2003 - iWay Software - dochterbedrijf van Information Builders en marktleider in middleware voor de integratie van data en applicaties - en Microsoft hebben een alliantie gesloten op het gebied van Enterprise Application Integration (EAI). iWay zal voorzien in een Universal Adapter Suite die exclusief voor Microsoft s SQL Server Data Transformation Services is ontworpen en waarmee de gedistribueerde databasemogelijkheden van SQL Server worden uitgebreid naar 50 populaire proprietary databases en bestandsformaten, inclusief standaardpakketten zoals SAP R/3, SAP BW, JDEdwards, Siebel en PeopleSoft. De introductie van iWay s Universal Adapter Suite voor Microsoft SQL Server Data Transformation Services (DTS) draagt direct bij aan het vereenvoudigen van data-integratie door de lage kosten en overzichtelijk beheer.

De iWay Universal Adapter Suite voor Microsoft SQL Server DTS verschaft gebruikers van Microsoft SQL Server een verhoogd niveau van integratie met legacy-gegevens binnen omgevingen met een hoog oplopend volume aan transacties en grootschalige datawarehouses. Door de mogelijkheid om te werken met standaardpakketten van leveranciers als Siebel, PeopleSoft en SAP wordt het bereik van Microsoft SQL Server 2000 op het gebied van applicatie-integratie verder uitgebreid. De overeenkomst omvat eveneens mainframe en legacy adapters voor relationele, hiërarchische en netwerk databases en bestandsformaten.

iWay Software en Microsoft zullen samen optreden bij het laten zien van de voordelen van het koppelen van applicaties voor efficiëntere en effectievere informatieverwerking. Beide bedrijven zullen elkaar ondersteunen op het gebied van marketing en sales.

iWay Software technologie voorziet in het vereenvoudigen van applicatie-integratie, een van de grootste kostenposten voor CIO s, stelde Stan Sorenson, Microsoft s Director Product Management voor Microsoft SQL Server. De combinatie van SQL Server 2000 Data Transformation Services en iWay Software zorgt er voor dat klanten meer tijd vrij gaan krijgen voor het daadwerkelijke gebruik van technologie in plaats van tijd te moeten besteden aan het werkend krijgen van die technologie.

De behoefte aan en vooral noodzaak van goed gekoppelde enterprise gegevensbestanden is nooit tevoren zo groot geweest. Die koppeling wordt op deze wijze alleen maar makkelijker, zei John Senor, president van iWay Software. Een alliantie met s werelds grootste softwarebedrijf is een prachtige manier om dit uit te dragen naar de gebruikers die hier het meeste baat bij hebben.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiesystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Microsoft
Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
Information Builders
+31 (0)20 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth Loth Content & Consultancy
+31 (0)652 322 210
theo.loth@loth.nl