Ingezonden persbericht


Persbericht

iWay Software annonceert extra ondersteuning voor IBM WebSphere producten

Programmeerwerk overbodig bij het bouwen van WebSphere integratie-oplossingen

Amstelveen, 30 juni 2003 - iWay Software - dochterbedrijf van Information Builders en marktleider in middleware voor de integratie van data en applicaties - annonceert de uitbreiding op de bestaande ondersteuning van IBM s WebSphere producten, inclusief WebSphere Application Server en de vroegere messaging producten uit de MQSeries, WebSphere MQ en WebSphere MQ Integrator (WMQI). Door programmeerwerk op maat overbodig te maken, reduceert iWay's Universal Adapter Framework de tijd, kosten en inspanning die anders zijn gemoeid met de integratie van bedrijfsapplicaties met de Websphere Application Server.

De nauwe integratie met WebSphere Studio, de ontwikkelomgeving van dit platform, geeft klanten de mogelijkheid om op eenvoudige wijze koppelingen te implementeren met bedrijfskritische legacy systemen en standaard-pakketten. Het iWay JCA (J2EE Connector Architecture) Universal Adapter Framework maakt integratie vooral tot een natuurlijke zaak of het nu gaat om standaardpakketten, relationele en niet-relationele databases, transactieverwerkende systemen of standaard documentformaten. iWay s Universal Adapter Framework maakt het verder mogelijk om meer dan 250 verschillende informatiesystemen te koppelen aan de WebSphere architectuur.

De nauwe integratie van de iWay adapters wordt gerealiseerd door middel van herbruikbare interfaces die vanuit WebSphere kunnen worden aangesproken waarbij de gebruiker de vrijheid heeft om dit volgens het JCA Framework te doen of met gebruik van Web Services standaarden als WSIF, WSDL en SOAP. Bovendien is de iWay plug-in suite compatible met bestaande WMQI processing nodes, waarbij de interfaces kunnen worden aangeroepen door de WebSphere Application Server of WMQI.

IBM WebSphere
IBM WebSphere is marktleider in internet-infrastructuursoftware (middleware) voor het bouwen, implementeren en integreren van e-business applicaties op een veelheid aan computerplatforms. Gefundeerd op open standaarden als J2EETM, XML, Web Services, en zich onderscheidend in betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid, worden WebSphere server software en ontwikkelgereedschappen gebruikt door tienduizenden klanten wereldwijd. Deze producten hebben veertien opeenvolgende kwartalen voor dubbele groeicijfers gezorgd.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiesystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
Information Builders
+31 (0)20 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth Loth Content & Consultancy
+31 (0)652 322 210
theo.loth@loth.nl