Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
23 juni 2003 p072

---


Wateronderzoek voor waterplan Nijmegen

De komende weken zullen er in gebieden aan weerszijden van het Maas-Waalkanaal in totaal 18 peilbuizen geplaatst worden. In deze peilbuizen komt meetapparatuur die continu de grondwaterstand meet. De meetapparatuur wordt regelmatig uitgelezen. In twaalf van deze peilbuizen neemt het Waterschap Rivierenland twee maal per jaar een monster om de kwaliteit van het grondwater te bepalen. Aan de hand van deze metingen wordt de hoeveelheid kwel in de wijken rond het Maas-Waalkanaal bepaald en het percentage regionale (kwel vanuit de stuwwal) en lokale kwel (kwel vanuit het Maas-Waalkanaal). Dit onderzoek gebeurt omdat er plannen zijn om op den duur het waterpeil in het Maas-Waalkanaal te verhogen.

Naast deze metingen naar kwel worden nog andere aspecten van het water onderzocht. Dit vloeit voort uit het Waterplan Nijmegen dat gemeente en het waterschap nu samen uitvoeren. Het komend jaar worden monsters genomen om de kwaliteit van het oppervlaktewater zoals vijvers en watergangen te onderzoeken. Daarnaast wordt in Dukenburg en Lindenholt op 2 plaatsen gemeten hoeveel regenwater er op het watersysteem van het Waterschap wordt geloosd. Regenmeters verzamelen informatie over hoeveel regen er is gevallen. Vergelijking van gegevens levert informatie op over de hoeveelheid kwelwater.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het informatiecentrum Open Huis en op Internet: www.nijmegen.nl Kijk bij het onderdeel: Bestuur en Organisatie/Grondgebied/Openbare Ruimte/Voorbereiding/Projecten
www.waterschaprivierenland.nl Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.