XS4ALL

XS4ALL INTRODUCEERT PERSONAL WEBCAST

23 juni 2003

Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan introduceert XS4ALL een nieuwe dienst: Personal Webcast. Met Personal Webcast kunnen (A)DSL-abonnees zelf beeld en geluid live uitzenden via internet.

Personal Webcast is een uitbreiding van de bestaande dienstverlening aan (A)DSL-abonnees. XS4ALL biedt hiermee de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van de upstream van de breedbandverbinding. Internet is volgens XS4ALL namelijk niet alleen een medium om informatie te consumeren, maar ook om zelf actief te publiceren. Daarom geeft XS4ALL haar abonnees 50 MB schijfruimte voor een eigen website en biedt XS4ALL toegang tot Newszilla, één van de de grootste nieuwsservers van Europa. Met Personal Webcast geeft XS4ALL haar abonnees nu ook de mogelijkheid om zelf live beeld en geluid uit te zenden via internet. Personal Webcast is een eenvoudige manier om bijvoorbeeld zakelijke bijeenkomsten of persoonlijke belevenissen te streamen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze nieuwe dienst.

De uitzendingen worden standaard op een algemene website van XS4ALL gepubliceerd http://webcast.xs4all.nl Maar het is ook mogelijk om de uitzending op een eigen website te plaatsen. Maximaal vijf bezoekers kunnen gelijktijdig een uitzending bekijken. Alleen (A)DSL gebruikers met een vast IP-adres van XS4ALL kunnen beeld en geluid uitzenden via Personal Webcast. Uitzenden via Personal Webcast is alleen mogelijk met een (A)DSL- abonnement, in verband met de benodigde upstreamsnelheid. Voor het uitzenden van de streams kunnen abonnees gebruik maken van het programma Windows Media Encoder, kosteloos te downloaden via
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/encoder

De uitzendingen kunnen met Windows Media Player worden bekeken en zijn voor iedereen toegankelijk via http://webcast.xs4all.nl Voor Macintosh is er ook een Windows Media Player. Linux-gebruikers kunnen Mplayer gebruiken.

De helpdesk van XS4ALL ondersteunt deze nieuwe dienst niet. Kijk voor de instellingen en veel gestelde vragen op
http://webcast.xs4all.nl
http://www.xs4all.nl/helpdesk/abonnement/algemeen/personalwebcast.html