Politie Amsterdam-Amstelland



Mishandelaar gepakt

23-6-2003. Na uitvoerig rechercheonderzoek heeft de politie onlangs een 22-jarige man uit Amsterdam gearresteerd. Hij wordt verdacht van twee ernstige mishandelingen. Bij een van deze misdrijven raakte op 24 maart op de Hobbemakade een 36-jarige man ernstig gewond. Het slachtoffer maakte een opmerking in de richting van de auto van de man. Er vond vervolgens een zware mishandeling plaats waarbij het slachtoffer zijn kaak en neus brak. Door persberichten en aandacht in het opsporingsprogramma Ter Plaatse werd extra aandacht voor deze zaak gevraagd. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een nader onderzoek ingesteld.

Het onderzoeksteam van het wijkteam De Pijp wist na technisch en tactisch onderzoek de verdachte te achterhalen. Hij lag ten gevolge van een aanrijding in het ziekenhuis. Op last van de officier van justitie werd de verdachte na zijn ontslag uit het ziekenhuis aangehouden. Tijdens de verhoren bekende de verdachte de mishandeling. Hij bekende ook een mishandeling die op 13 januari in Amsterdam-Oost had plaatsgevonden. Hierbij werd een 30-jarige man mishandeld. De man is voorgeleid bij de officier van justitie en zit nog vast.
---

Man aan hoofd geraakt

23-6-2003. Vrijdagavond raakte een 69-jarige bewoner van een woning aan de Nieuwe Purmerweg gewond aan het hoofd toen hij werd overvallen door twee met een vuurwapen gewapende mannen. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Hij verkeert buiten levensgevaar. In de woning van het slachtoffer trof de politie een vuurwapen aan en een flinke hoeveelheid verdovende middelen. De recherche gaat uit van een uit de hand gelopen ruzie in het criminele milieu.

Even na zeven uur kreeg de politie de melding van een schietpartij op het bewuste adres. Ter plaatse troffen zij de bewoner aan die gewond was aan het hoofd. Het slachtoffer verklaarde de deur geopend te hebben toen er werd aangebeld. Plotseling stond hij oog in oog met twee gewapende mannen. Eén van hen had een vuurwapen en opende direct het vuur. De daders verdwenen vervolgens met een onbekende buit en zijn sindsdien spoorloos. Het rechercheonderzoek duurt voort.
---