Politie Zaanstreek-waterland



17:00 22-JUN-03
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Aanhouding wegens bedreiging agenten

In het politiebureau aan de Waterlandlaan is een 22-jarige Purmerender aangehouden inzake belediging en bedreiging van agenten. De man kwam, in gezelschap van twee vrouwen, het bureau binnen om verhaal te halen over bekeuringen die eerder aan één van de vrouwen waren uitgereikt. De man ontstak bij binnenkomst direct in woede en begon te schelden en bedreigde de agenten. Nadat duidelijk werd dat er met hem niet te praten viel, werd hij een aantal maal gevorderd het bureau te verlaten. Toen hij daaraan geen gevolg gaf, werd hij aangehouden. Daarop ontstond een worsteling waarbij twee agenten licht gewond raakten. De Purmerender beet één van de agenten in de borst.

17:17 22-JUN-03
loc.: VOLENDAM, ZUIDEINDE
Voetganger (76) gewond na aanrijding
Een 76-jarige man uit Woudsend is gewond geraakt toen hij door een achteruit rijdende auto werd aangereden. Hij liep verwondingen aan zijn ruggenwervels op.

19:37 22-JUN-03
loc.: ZAANDAM, VREDEWEG

Brand in schuur

Naar aanleiding van een brand in een schuur aan de Vredeweg zijn de toegangswegen naar de Achtersluispolder enige tijd afgesloten geweest. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de naastgelegen schuur vlam vatte. Om 20.00 gaf de brandweer het sein brandmeester. De brand is waarschijnlijk aangestoken.

21:1122-JUN-03
loc.: LANDSMEER, GEHELE GEMEENTE

Vaarsurveillance: negen processen-verbaal

Tijdens een vaarsurveillance op de vaarwateren van Landmeer en het Oostzanerveld zijn in totaal negen processen-verbaal opgemaakt voor onder andere te hard varen en waterskiën. De jongste overtreder was een 13-jarige jongen uit Oostzaan, de oudste een 44-jarige Amsterdammer.

22:09 22-JUN-03
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG

Aanhouding voor diefstal benzine

Na een melding van een getuige is een 42-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van benzine. De getuige meldde dat de man zich, in een auto met afgeplakte kentekenplaten, verdacht ophield bij een benzinestation. De man werd in de omgeving aangetroffen en staande gehouden. De agenten roken bij de auto een sterke benzinelucht en zagen vervolgens in de Gouw, het water aldaar, zeven jerrycans met benzine liggen. De kofferruimte van de auto was doordrenkt met benzine. Tijdens het verhoor bekende de man de benzine te hebben afgerekend met een gestolen bankpas.

00:44 23-JUN-03
loc.: ZAANDIJK, TUINSTRAAT

Woninginbraak

Tussen zondag 00:10 uur en maandag 01:00 uur is bij een inbraak in een woning een handtas met daarin ondermeer geld, bankpassen, sierraden en een mobiele telefoon gestolen. De bewoonster had zaterdagnacht wel iets gehoord, maar bemerkte pas zondagnacht dat er was ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren.

03:07 23-JUN-03
loc.: MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247

Man (39) rijdt tegen boom

Een 39-jarige man uit Harderwijk is met onbekend letsel overgebracht naar het O.L.V.G. nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden. De man was achtereenvolgens tegen een lantaarnpaal en de wegbebakening aangereden, om vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen. Vermoedelijk verkeerde de man onder invloed van alcohol, er werd een bloedproef afgenomen. De auto van de verdachte werd afgevoerd en is total-loss.

07:49 23-JUN-03
loc.: ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG WEST

Auto belandt in sloot

Een 25-jarige vrouw uit Westzaan is voor onderzoek meegenomen naar ziekenhuis de Heel, nadat zij met haar auto in de sloot belandde. De vrouw reed vanuit de richting van Assendelft over Communicatieweg West, toen zij met de rechter wielen in de berm terecht kwam. Toen zij dat probeerde te corrigeren, kwam de auto via de berm en het fietspad aan de linkerzijde van de weg terecht, om tenslotte onderste boven in de sloot terecht te komen. De vrouw kon zelfstandig uit het voertuig klimmen.

11:41 23-JUN-03
loc.: ZAANDIJK, GUISWEG
Bromfietster gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding met een auto is een 16-jarige bromfietsster uit Zaandam gewond geraakt. De automobiliste, een 47-jarige vrouw uit Zaandijk, reed in file op de Guisweg te Zaandijk in de richting van de Leeghwaterweg, toen ze ter hoogte van de Berkenweg linksaf sloeg. Hierbij zag zij de bromfietsster, die haar aan de linkerkant aan het inhalen was, over het hoofd. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Heel voor verder onderzoek.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-230603



20/21-JUNI-03
VOLENDAM, JULIANAWEG

Teveel gedronken

In het kader van een provinciale alcoholcontrole werden bestuurders in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Julianaweg in Volendam gecontroleerd. Een 22-jarige bestuurder uit Volendam had twee keer zoveel drank op als toegestaan (450 ug/l). In totaal werd bij 35 bestuurders een blaastest afgenomen. De controle werd uitgevoerd door acht politiemensen. In dezelfde nacht werden op de Zuiddijk in de ZuidoostBeemster een 36-jarige man uit Zaandam (300ug/l) en een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden (425 ug/l). Voor de Amsterdammer was het de tweede keer dat hij met drank op achter het stuur betrapt werd. Alle overtreders kregen een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Op de Zuiddijk werden veertien bestuurders gecontroleerd.

21-JUNI-03
PURMEREND, DIVERSE LOCATIES

Vier drankrijders

In het kader van een provinciale alcoholcontrole werden bestuurders in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse locaties in Purmerend en Wijdewormer gecontroleerd. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. Een 25-jarige man uit Wijdewormer had het hoogste alcoholgehalte (635 ug/l). De man moest zijn rijbewijs inleveren. In totaal werden 129 bestuurders gecontroleerd. De controles vonden plaats op de Waterlandlaan, de Neckerstraat en de Laan der Continenten.

03;07 21-JUNI-03
PURMEREND, KOEMARKT

Toch met drank op achter het stuur

Op de Koemarkt kreeg een 38-jarige man uit Purmerend een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Agenten hadden de man, van wie zij het sterke vermoeden hadden dat hij had gedronken, gewaarschuwd niet te gaan rijden. Tot hun verbazing zagen zij de man toch in zijn auto stappen. Hierop werd de man aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had (530 ug/l).

20/21-JUNI
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Twaalf drankrijders

In het kader van een provinciale alcoholcontrole werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende locaties in Zaanstad bestuurders gecontroleerd. Twaalf bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Eén persoon weigerde zijn medewerking te verlenen. De 33-jarige Amsterdammer moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren. Het was de tweede keer dat de man zijn rijbewijs kwijt raakte wegens het rijden onder invloed. Van de elf overige drankrijders had een 47-jarige man uit Wormer het hoogste alcoholgehalte (600 ug/l) en ook hij kon zijn rijbewijs inleveren. De man liep op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie tegen de lamp. Ook een 59-jarige Zaandammer had een behoorlijke slok op; 520 ug/l. De man viel op de Peperstraat door de mand. In totaal werd bij 157 een blaastest afgenomen. De controles werden uitgevoerd door negen politiemensen.

23:45-01:00 21/22-JUNI
ZAANDAM, HOGENDIJK

Vier keer zoveel drank op als toegestaan

Op zaterdagavond werd door het verkeershandhavingsteam een aantal alcoholcontroles gehouden in Zaandam. Op de Hogendijk werd een 45-jarige Zaandijker aangehouden die de alcohollimiet meer dan vier keer had overschreden (985 ug/l). De man mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg twee procesverbalen omdat hij ook nog eens niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd een 22-jarige Zaandammer aangehouden (250ug/l). Negen medewerkers namen bij in totaal 68 bestuurders een blaastest af.

22:30-23:30 22-JUNI-03
PURMEREND, JAAGWEG

Teveel gedronken

Zondagavond werden op de Jaagweg 87 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Twee mensen hadden teveel gedronken. Een 56-jarige man uit De Rijp en een 21-jarige man uit Amsterdam kregen beide een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal.


---- --