Getronics N.V.


Amsterdam,                                                               
23 juni 2003                                                             
Berend Brix en Marinus Minderhoud nieuwe leden van de Raad               
van Commissarissen Getronics                                             
                                                                         
-                                                                        

Tijdens een vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, zijn twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van Getronics benoemd. Het betreft de heer B.C. (Berend) Brix en de heer M. (Marinus) Minderhoud.

De heer Brix is tot oktober 2002 werkzaam geweest op leidinggevende posities bij ondernemingen behorende tot de Cap Gemini Ernst & Young Groep. In 2000 werd hij lid van het Group Management Committee van de gefuseerde onderneming Cap Gemini Ernst & Young. De heer Brix was daarvoor onder meer Voorzitter van de Raad van Bestuur van Cap Gemini N.V. en lid van de Raad van Bestuur van Volmac Software Group N.V.

De heer Minderhoud is onder meer Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vodafone Libertel N.V., lid van de Raad van Commissarissen van Nuon N.V. en Rabobank Nederland. De heer Minderhoud is tot oktober 1998 werkzaam geweest op leidinggevende posities bij ondernemingen behorende tot de ING Groep. Vanaf 1991 tot 1998 is de heer Minderhoud onder meer lid geweest van de Raad van Bestuur van ING Groep N.V. Tevens was hij in die periode lid van de Raad van Bestuur van ING Bank N.V. en vanaf januari 1998 voorzitter. Voorts heeft de heer Minderhoud ruim 10 jaar de ICT portefeuille beheerd binnen de ING Groep.

De Raad van Commissarissen van Getronics bestaat thans uit de heren Mijndert Ververs (voorzitter), Marinus Minderhoud (vice-voorzitter), Rob van den Bergh, Jens-Jürgen Böckel, Berend Brix en Niek Ketting.


Over Getronics

Met circa 23.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 3,6 miljoen in 2002, is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten. Het huidige Getronics combineert de dienstverleningscapaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en diensten divisie van Olivetti. Getronics is de nummer 2 op het gebied van Netwerk- en Desktop Outsourcing en neemt wereldwijd de vijfde plaats in op het gebied van Netwerk Consulting en Integratie (Bron: IDC Juli-Augustus 2002).

Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren.
Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.com.



Getronics N.V.