Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (23-06)

Tilburg, 23 juni 2003.

Goirlenaar loopt schouderletsel op bij aanrijding

TILBURG - Een 22-jarige man uit Goirle liep gistermiddag rond vijf over halfzes schouderletsel op toen hij op de Piusstraat, op zijn snorfiets, geen vrije doorgang kreeg van een 35-jarige man uit Gilze, die met zijn auto rechtsaf sloeg.

Zwangere vrouw mishandeld

TILBURG - Een 23-jarige man uit Tilburg is gisteravond om kwart voor elf aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 20-jarige vrouw uit Tilburg. Het duo kreeg onenigheid over een niet goed opgeruimde keuken. De vrouw huurt een kamer bij de verdachte.

Man aangehouden voor discriminatie

TILBURG - Een 28-jarige man uit Tilburg is gisteravond om tien voor elf aan de Spoorlaan aangehouden voor discriminatie van een 36-jarige taxichauffeur. Voor het station aan de Spoorlaan kreeg de aangehouden man woorden over de te betalen ritprijs. Toen zij het niet over de te betalen prijs eens konden worden discrimineerde de aangehouden verdachte de chauffeur om zijn donkere huidskleur.

Tilburger met drank op veroorzaakt aanrijding

TILBURG - Een 33-jarige man uit Tilburger raakte gisteravond rond kwart voor twaalf betrokken bij een aanrijding aan de Bellinistraat. Vermoedelijk door de combinatie alcohol en te hoge snelheid miste de man met zijn auto een scherpe bocht naar rechts en kwam hij tegen een geparkeerde auto aan. Deze auto is van een 26-jarige Tilburger en deze raakte behoorlijk beschadigd. De aangehouden Tilburger wenste overigens geen medewerking te verlenen aan de procedure om het alcoholpromillage vast te stellen. Het rijbewijs van de Tilburger heeft de politie ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 24 uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Ontvluchtte Tilburger opgepakt

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben surveillerende agenten vannacht om kwart voor twee een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten zagen de man vannacht aan de Jan Heijnsstraat onder een overkapping zitten. Als ze hem natrekken blijkt dat hij ontvlucht was uit het Huis van Bewaring in Roermond.

Agenten halen dronken Tilburger
achter het stuur vandaan

TILBURG - Omdat het rijgedrag van de man daar aanleiding toe gaf hebben agenten aan de Ringbaan West de auto van een 33-jarige man uit Tilburg aan de kant gezet. Dat bleek niet voor niets, want er was sprake van drankgebruik. Als de agenten de man aan de ademanalyseapparatuur zetten komt er een alcoholpromillage van precies 2.00 uit. De man kreeg een rijverbod van tien uren. Verder bleek bij onderzoek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Direct na zijn in vrijheidstelling werd de man weer aangehouden. Hij sloeg met zijn vuisten op een geparkeerde auto, waarop agenten hem weer aanhielden voor baldadigheid.

TILBURG - Aan de Wandelboslaan hebben agenten vannacht om tien over halfvier een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1.00. De man werd met een dagvaarding en een rijverbod van vier uren in vrijheid gesteld.

Pijnlijke ribben

TILBURG - Surveillerende agenten troffen vanmorgen rond tien voor negen op de rotonde van de Postelse Hoeflaan en de Lage Witsiebaan een 25-jarige vrouw uit Tilburg aan. Zij was, vermoedelijk door het natte wegdek, met haar snorfiets ten val gekomen. Omdat de vrouw klaagde over pijn aan ribben en borst hebben de agenten haar naar de EHBO-afdeling van het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Goirlenaar beroofd van fiets, mobieltje en geld

TILBURG - Aan de Stappegoorweg is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni een 19-jarige jongen uit Goirle van zijn fiets, mobiele telefoon en geld beroofd. De beroving is gepleegd door drie nog onbekende jongens. Die hebben de Goirlese jongen van de fiets geslagen en hem van zijn eigendommen beroofd.

Bron: Carel Bouman