Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek



Persberichten van 23 juni 2003



Zieuwent - Verkeersongeval met letsel



Een 29-jarige man uit Doetinchem en een 30-jarige man uit Groenlo zijn op 22 juni omstreeks 15.30 uur op de Koolsteeweg met hun motor in een sloot gereden. Beide motorrijders verklaarden dat zij moesten uitwijken voor een auto die twee fietsers inhaalde. Door het uitwijken belandden de motorrijders in de berm, waarna zij doorgleden in de sloot. Beide mannen hadden last van hun rug en nek. De automobilist die het ongeval vermoedelijk veroorzaakt heeft is ongeveer 10 minuten ter plaatse gebleven en daarna vertrokken zonder dat zijn identiteit bekend was. Deze automobilist en getuigen van het ongeval worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Lichtenvoorde, telefoon 0900-8844.



Doetinchem - Controle aanhangwagens



Op de C.Missetstraat en de Havenstraat werd op 21 juni tussen 09.00 uur en 12.00 uur een aanhangwagencontrole gehouden. Totaal werden ongeveer 90 aanhangwagens gecontroleerd.
Er werden 18 waarschuwingen en 17 bekeuringen uitgedeeld. De meest voorkomende overtredingen waren:
Rijden zonder geldig rijbewijs met zware aanhangwagen
Ontbreken losbreekreminrichting

Ontbreken hulpkoppeling

Geen (juiste) kentekenplaat

Defecte remlichten en richtingaanwijzers

Gladde banden



Doetinchem - Inbraak



Bij een bedrijf aan de Havenstraat is tussen 21 juni 17.00 uur en 23 juni 09.00 uur ingebroken. De daders vernielden eerst de omheining van het bedrijfsterrein. Op het terrein werd vervolgens een gat in de wand van het bedrijfspand gemaakt. Hierna namen de daders parasols en partytenten weg.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --