Gemeente Uithoorn

ACTUEEL


FIETSWRAKKEN



Op verschillende plaatsen in de gemeente staan fietswrakken die het straatbeeld ontsieren. Daarom is besloten om deze "wrakken" op 1 juli 2003 in de omgeving van de Europarei weg te halen en dit op 3 juli 2003 in de omgeving van het busstation en de busbaan te doen. Deze actie is een samenwerking van de politie, de gemeentesurveillanten en de afdeling Wijkbeheer en Afvalinzameling van de gemeente. De fietswrakken die door de medewerkers van de gemeente worden afgevoerd, gaan naar de gemeentewerf en worden daar tijdelijk opgeslagen.
Als wrak worden fietsen aangemerkt die:




* technisch onvoldoende in elkaar zitten om er mee te kunnen rijden (er missen essentiële onderdelen);

* dusdanig verwaarloosd zijn dat mag worden aangenomen dat de eigenaar er afstand van heeft gedaan;

* een zodanig geringe economische waarde hebben dat opknappen geen zin meer heeft.



Op 17 juli 2003 kunt u van 10.00 tot 11.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur, op de gemeentewerf aan de Industrieweg 29 te Uithoorn, kijken of uw fiets ertussen staat. Alleen als u aan kunt tonen dat de fiets uw eigendom is, kan deze, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, worden afgegeven.

De fietswrakken die na 13 weken niet opgehaald zijn, worden afgevoerd en vernietigd.
Meer informatie bij de gemeentesurveillanten op de afdeling bouw- en milieuzaken van de gemeente, telefoon 513 228

PLANNING OMZETTEN SIGNAAL RADIO EN TELEVISIE

Zoals eerder aangekondigd levert CAI Westland radio- en televisiezenders op een andere frequentie dan u gewend bent.
Inmiddels is het omzetten van het signaal al begonnen. De omzetting van de radio- en televisiezenders naar een andere frequentie zal per wijk of gebied volgens onderstaand schema plaatsvinden.

Wij verwijzen voor dit omzetten naar het artikel in het bewaarnummer van Ha!Kabel dat eerder verspreid is in Aalsmeer en Uithoorn.
Bent u zelf niet zo technisch, roep dan tijdig de hulp in van familie of vrienden.
Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw lokale speciaalzaak. Aan service-aan-huis van de lokale speciaalzaken zijn, zoals u zult begrijpen, kosten verbonden.

Mocht u na de datum van omzetting nog problemen hebben dan kunt u voor technische vragen bellen met: 0900-2244357 (0900-CAIHELP) EUR0,20 per minuut.

Voor andere vragen kunt u bellen met telefoonnummer: 0800-2249378 (0800-CAIWEST) gratis.
Bereikbaar van maandag - vrijdag 09:00 - 21:00 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur
zondag 13:00 - 17:00 uur

Datum 18-6 19-6 23-6 24-6 25-6 26-6 30-6 Wijk 1
Wijk 2
Wijk 3

Wijk 4

Wijk 5

Wijk 6

Wijk 7

Wijk 8

Wijk 10

Wijk 11

Wijk 20

Wijk 21

Wijk 24

Wijk 25

LOKAAL BLIJFT OP DE KABEL BIJ CAI WESTLAND

Vertrouwde lokale radio- en tv zenders zoals RTV Noord-Holland ( Radio en TV Noord Holland), Rick FM en AT5 blijven via de kabel te beluisteren en te zien. Zij het wel via een andere kanaal en frequentie nl:
Radio Noord-Holland: frequentie 93,10
Radio Rick FM: frequentie 99,00
AT5 Kanaal 21, frequentie 473,25
TV Noord Holland: Kanaal 64, frequentie: 812,25

Meer daarover leest u op blz. 20 van het huisblad HA!KABEL van CAI-Westland. Op blz. 21 en 22 treft u de nieuwe frequenties aan van alle tv- en radio zenders die CAI Westland u biedt.

Radio Noord-Holland andere etherfrequentie
In de nacht van 31 mei op 1 juni a.s. veranderen in heel Nederland radiofrequenties. Ook de etherfrequentie van Radio Noord-Holland verandert daardoor. Dit is dus een wijziging naast die van de kabelfrequentie die in het bericht hierboven is aangegeven! Radio Noord-Holland zal per 1 juni te beluisteren zijn via de FM-etherfrequentie 88,9 MHz. (was 95.2 MHz)

OPNIEUW BESTRATEN VAN EEN DEEL VAN DE JOHAN VAN OLDENBARNEVELDLAAN

16 juni is gestart met het opnieuw bestraten van een deel van de verharding in de Johan van Oldenbarneveldlaan. Hierbij wordt het voetpad waar in 2002 riool is aangelegd opnieuw bestraat en worden de toegangspaden naar de garagepleinen op de hofjes voorzien van een klinkerbestrating. Ook zullen in de rijweg 30 km voorzieningen worden aangebracht. De werkzaamheden zullen medio juli zijn afgerond.

Tijdens het aanbrengen van de klinkerbestrating in de toegangspaden zijn de garages enige tijd niet per auto bereikbaar. Wanneer dit gaat gebeuren, zal ongeveer een week van tevoren worden bekendgemaakt met tekstborden aan het begin van het betreffende toegangspad. Tijdens het aanbrengen van de 30 km voorzieningen sluiten we de rijweg plaatselijk af. Het verkeer wordt omgeleid. De woningen blijven bereikbaar.

De werkzaamheden zullen, in opdracht van de gemeente Uithoorn, worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Vessies Infra uit Lisse. De begeleiding van de werkzaamheden wordt, in opdracht van de gemeente Uithoorn, verzorgd door het adviesbureau Grontmij Advies en Techniek te Alkmaar. Namens hen zal dhr. C. Hoogland toezicht houden op de werkzaamheden. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 06-53359990.

VERGADERING GEMEENTERAAD

Op donderdag 26 juni a.s. vergadert de gemeenteraad vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. U bent daarbij van harte welkom op de publieke tribune. Op de agenda staat:


1. Openen vergadering

2. Aanwijzen primus bij hoofdelijke stemming
3. Vaststellen agenda

4. Uitoefenen spreekrecht burgers

5. Vragenuur

6. Vaststellen besluitenlijst raadsvergadering 5 juni 2003
7. Armoedebeleid, evaluatie en perspectief

8. Communicatiekaders gemeente Uithoorn

9. Exploitatieverordening Gemeente Uithoorn 2003
10. Vaststellen bestemmingsplan "De Kwakel-Achter de Kerk, eerste herziening"

11. Exploitatie en planning Legmeer-West

12. Twee planschadeverzoeken ex art. 49 WRO
13. Vaststellen programma's duale begroting 2004
14. Vervallen (Notitie Herschikking Reserves en Voorzieningen)
15. Voorjaarsnota 2003

16. Wijziging begroting 2003

17. Sluiting

Download hier de agendastukken in PDF formaat.

In de komende periode hebben burgers bij het begin van elke raadsvergadering spreekrecht.
Hiervoor is maximaal dertig minuten uitgetrokken.

Voorwaarde is dat de aanwezige burger het woord wil voeren over een onderwerp dat voor die vergadering is geagendeerd. Indien er meer sprekers zijn dan wordt de beschikbare tijd van dertig minuten evenredig over het aantal sprekers verdeeld.

Wilt u van het spreekrecht gebruik maken, meld dit dan 48 uur vóór het begin van de vergadering bij de raadsgriffier, de heer H.J. Volkers, tel. 513963 of via e-mailadres griffie@uithoorn.nl. Geef dan ook door uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren

UNIEKE BOERENLANDWANDELING EN MEER TIJDENS WEEKEINDE VERKENNING AMSTELLAND

Natuur- en cultuurliefhebbers kunnen 21 en 22 juni hun hart ophalen in het Amstelland. In het gebied tussen de gemeenten Amsterdam, Abcoude, De Ronde Venen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen is dan onder de noemer `Verkenning Amstelland' van alles te beleven. Bijvoorbeeld wandelen over een speciaal uitgezet Boerenpad door de weilanden van de Bovenkerkerpolder, of een bezoek brengen aan `Het Parallelle Wereldbos' van kunstenaarscollectief G.A.N.G., waar je als eigentijdse vorm van bermtoerisme vanaf grote hoogte een kijkje kunt nemen in de polder de Rondehoep.

Programma Verkenning Amstelland


* Amstelland Rondom, belevingspanorama van de Zeeuwse landbouwer Jaap Verseput in het fort bij Abcoude

* Rondleiding door het fort bij Abcoude; het prototype van de forten van de Stelling van Amsterdam

* Boerenlandwandeling, speciaal voor dit weekeinde uitgezette route door de Bovenkerkerpolder

* Het Parallelle Wereldbos van G.A.N.G Kunstenaarscollectief G.A.N.G. toverden een restgebied tussen snelweg en polder om tot een nieuw natuurpark, compleet met wandelroutes, picknickvoorziening en biergarten.
De officiële opening van Het Paralelle Wereldbos vindt zaterdag 21 juni om 15.30 uur plaats aan de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel

* Historische wandeling door Ouderkerk aan de Amstel
* Wester-Amstel, een bezoek aan de buitenplaats aan de Amstel
* Amstelland, verleden, heden & toekomst, een film van kunstenaar Jan Dietvorst

* Maquettes van Hester Oerlemans, die aan moderne landschapselementen als een geluidswal en windturbines verrassende functies toevoegt

* Toekomst Amstelland, een overzichtstentoonstelling van het project

Alle onderdelen van het programma zijn 21 en 22 juni tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken. Een gedetailleerd programmaoverzicht met starttijden en precieze locaties staat op het Internet: http://www.toekomstamstelland.nl. Daar kan men zich ook opgeven voor deelname aan het volledige programma inclusief lunchmogelijkheid.

Toekomst Amstelland
Toekomst Amstelland is een project waarbij de gemeenten Amsterdam, Abcoude, De Ronde Venen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen zich, in samenspraak met bewoners, eigenaren en gebruikers van het gebied, beraden op een toekomstgericht investeringsprogramma. Het gaat daarbij op de korte termijn concreet om de besteding van GIOS-gelden (Groen In en Om de Stad). Om de samenspraak ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt te inspireren is Verkenning Amstelland georganiseerd.

Kunst bij de Verkenning Amstelland
Op uitnodiging van SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK) nemen de kunstenaars Jan Dietvorst, G.A.N.G, De Geuzen en Hester Oerlemans deel aan het project `Toekomst Amstelland'. Ook de provincie Noord-Holland draagt financieel bij aan dit deel van het project. De kunstenaars reageerden op vier toekomstscenario's voor Amstelland. In het weekend van 21 en 22 juni presenteren zij hun tegendraadse visies op (de toekomst van) het gebied. Zie voor programmadetails met inbreng van de kunstenaars het programmaoverzicht op http://www.toekomstamstelland.nl.

Fondsen en sponsoring
Verkenning Amstelland is mogelijk gemaakt door bijdragen via de regeling Belvedere, ANWB, stichting Fort bij Abcoude, Historische Vereniging Amstelveen, Oudheidkamer Ouderkerk aan de Amstel, de stichting Historische Wandelingen Ouderkerk aan de Amstel, bakker Out en café De Vrije Handel in Ouderkerk aan de Amstel en het ICT-bedrijf Stannet.nl uit Zaandam.

KLACHTEN

Het kan zijn dat u zich onheus bejegend voelt door een gedraging van een bestuurder of ambtenaar. In dat geval kunt u schriftelijk een klacht indienen bij de gemeente, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Op uw klacht wordt zo snel mogelijk gereageerd.

Bent u het niet eens met deze reactie dan kunt u uw klacht schriftelijk voorleggen aan de Nationale ombudsman, Bezuidenhoutseweg 151, postbus 93122, 2509 AC Den Haag. U doet er verstandig aan eerst het gratis telefoonnummer 0800- 33 5555 te bellen om te informeren of de Nationale ombudsman wel iets voor u kan betekenen. Zo'n telefoontje voorkomt dat u onverhoopt voor niets een brief naar de ombudsman schrijft.