Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(BR>



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top



Datum: 23 juni 2003



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



23 juni 2003



Politie treft inbrekers bij op- en afritcontrole


Putten, 23/6- De politie op de NW Veluwe heeft bij haar project met de op- en afritcontroles langs snelwegen opnieuw succes geboekt. Afgelopen nacht, omstreeks 05.45 uur, werden bij een controlepunt nabij de oprit vanaf strand Nulde (gemeente Putten) drie inzittenden van een personenauto aangehouden, nadat in hun auto gestolen goederen werden aangetroffen. De drie werden onmiddellijk aangehouden en ingesloten. De aangetroffen goederen bestaande uit vijftal dozen wijn, een paar dekbedden en badhanddoeken, bleken na onderzoek in diezelfde nacht te zijn ontvreemd uit een opslagruimte van een recreatieterrein in Putten. De drie verdachten zijn in de leeftijd van 23, 32 en 36 jaar oud. Twee van hen zijn afkomstig uit Utrecht en de ander uit Oldenzaal. De man uit Oldenzaal stond gesignaleerd omdat hij nog 14 dagen hechtenis moest uitzitten.



Scanner en portofoons



In de auto trof de politie naast de goederen ook inbrekersgereedschap, twee portofoons, een scanner om politieberichten te beluisteren, inclusief een frequentieboek van in gebruik zijnde politiefrequenties en een bivakmuts.
Bij de inbraak in het recreatiepark werden meer goederen ontvreemd dan in de auto werden aangetroffen. De politie vermoedt, dat nog andere medeplichtigen met een andere auto zich aan de inbraak schuldig maakten. De politie is een nader onderzoek gestart. De verdachten blijven in hechtenis.
De politie op de NW Veluwe is sinds enkele weken gestart met een project van structurele controles bij op- en afritten van de A28 en A50. Het project heeft tot doel om de woninginbraken, autokraken en bedrijfsinbraken terug te dringen. Bij herhaling bleek dat verdachten van elders komen om op de Veluwe haar slag te slaan. Met de controles hoopt de politie op de preventieve werking en het betrappen van verdachten op heterdaad. Op de eerste dag van de controles in mei jl. trof de politie van Harderwijk vier mannen uit Honselaarsdijk en Maassluis met inbrekersgereedschappen. De vier werden ingesloten en na onderzoek op de volgende dag in vrijheid gesteld.





038-375 10 50
---- --