Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 23-06-2003 Persberichten district de Leijgraaf

GEWAPENDE OVERVAL OP WONING, Uden

In de nacht van zondag op maandag vond een gewapende overval plaats op een woning aan de Triangelstraat in Uden. Rond 01.00 uur werd er bij de woning langdurig aangebeld. De 61-jarige bewoner kwam hierop uit zijn bed, liep naar beneden en opende de voordeur. Direct werd de man door een gemaskerde man met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. De overvaller sloeg de man met het wapen en drong de woning binnen. In de woning werd de man nog enkele keren met het wapen geslagen en bedreigd. Onder bedreiging van het wapen werd de man gedwongen sieraden af te geven. Op het moment dat de echtgenote van de man beneden kwam, vluchtte de overvaller weer door de voordeur naar buiten. Het slachtoffer raakte bij de overval zodanig gewond dat hij in het ziekenhuis in Veghel moest worden behandeld. De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van zondag om maandag tussen 00.45 en 01.10 uur iets hebben gezien in of in de omgeving van de Triangelstraat in Uden. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

RIJBEWIJS INGEVORDERD BIJ SNELHEIDSCONTROLE, Odiliapeel

Zondagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Middenpeelweg in Odiliapeel. Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden, werden 14 bestuurders bekeurd. Van een 22-jarige man uit Odiliapeel werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met een snelheid van 145 km/u reed.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Veghel

Maandagmorgen zijn drie personen gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 27-jarige man uit Vught reed over de Vorstenbosscheweg in Veghel. Op het moment dat de man werd ingehaald door een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Berghem, reed hij linksaf, waarbij een aanrijding ontstond. De twee bestuurders en een 26-jarige vrouw uit Vught, die als passagiere in de auto van de man uit Vught zat, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.