Nuon


PERSBERICHT
Amsterdam, 23 juni 2003

Nuon benoemt Oystein Loseth tot directeur Energy Sourcing

De Raad van Bestuur van energie-onderneming Nuon heeft de Noor Oystein Loseth (44) per 1 september 2003 benoemd tot divisie-directeur Energy Sourcing. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor de divisie waarin alle productie- en handelsactiviteiten van Nuon worden ondergebracht.

Oystein Loseth is afkomstig van het Noorse energiebedrijf Statkraft, waar hij groepsdirecteur was en leiding gaf aan de divisie Energieproductie. Daarvoor was hij bij dit bedrijf ondermeer verantwoordelijk voor strategie. Voordat Oystein Loseth bij Statkraft in dienst trad, werkte hij op diverse andere posities binnen de energiebranche, waaronder bij de bedrijven Naturkraft en Statoil.

De vorming van de divisie Energy Sourcing is onderdeel van de op 15 mei 2003 aangekondigde organisatievereenvoudiging. Bij die vereenvoudiging worden ruim vijftien commerciële en operationele units ondergebracht in vier divisies. In de divisie Energy Sourcing gaan de business units Renewable Energy Projects, Power & Gas Assets en Energy Trade & Wholesale op.

Met de reorganisatie wil Nuon slagvaardiger en sneller opereren in relatie tot de toenemende concurrentie op de energiemarkten. De onderneming wil ook goedkoper en efficiënter werken. Eind 2003 zal de nieuwe organisatiestructuur operationeel zijn.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij. De bedrijfsopbrengsten in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.



Nuon