Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum   23 juni 2003                                                 
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



Nationale ombudsman acht klachten Nijmegenaren ongegrond


De Nationale Ombudsman heeft op 20 juni 2003 bekend gemaakt dat zij twee klachten van een Nijmeegs echtpaar, die waren ingediend tegen het korps Gelderland-Zuid, niet gegrond heeft verklaard.

De klagers vonden dat het korps in 2000 en 2001 te weinig had gedaan met hun tien aangiftes tegen buurtbewoners. Tevens klaagden zij dat politieagenten in juli 2000 een aangifte wegens smaad hebben geweigerd op te nemen.

De ombudsman heeft na onderzoek besloten beide klachten niet gegrond te verklaren. De ombudsman acht in beide gevallen de gedragingen van de leden van het korps behoorlijk.

De klachten waren in een eerder stadium al door de korpsbeheerder afgewezen.

Jack Broeksteeg,
GSM 06 - 20600786



District Stad Nijmegen


Diefstal auto
Zondag is vanaf de Reinier Postlaan een witte Ford Escort gestolen met kenteken ZF-16-VS. De 27-jarige eigenaar deed aangifte.

Diefstal uit woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Van Schevichavenstraat. Hierbij werden onder andere dvd's gestolen, een spelcomputer en cd's.



District Tweestromenland



Wijchen-diefstal uit bedrijf


In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een bedrijf aan het Industriepark. Hierbij werd een beeldscherm van een computer gestolen. De 53-jarige eigenaar uit Oss deed aangifte.



District De Waarden



Tiel - aanhouding na ambtsbelemmering

Een 19-jarige man uit Tiel is maandagmiddag aangehouden op de Nieuwe Tielseweg nadat hij zich bemoeid had met de uitoefening van politiewerk.
Twee agenten hadden een scooterbestuurder staande gehouden op dezelfde locatie en waren bezig met een controle. De 19-jarige verdachte fietste naar de agenten toe en bhinderde de agenten in hun werkzaamheden. Nadat hem herhaalde malen was gevorderd om verderop te gaan staan, nam de verdachte een dreigende houding aan en beledigde hij de agenten. De 19-jarige werd hierop aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig waarop een agent pepperspray gebruikte. Omdat de agent door de wind in aanraking kwam met de pepperspray en de verdachte zich bleef verzetten, zijn enkele collega's ter ondersteuning van de aanhouding ter plaatse gekomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Diefstal auto

Zondagavond is vanaf de Stationsstraat een beige Mercedes E300 gestolen met kenteken GJ-SV-59. De 27-jarige eigenaresse uit Waardenburg deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --