Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-06-2003
2e persbericht van maandag 23 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ambulance op zijn kant
Maandag om 14.10 uur is op de kruising Boschdijk Anthony Fokkerweg een ambulance op zijn kant geraakt. De ambulance was op weg naar een aanrijding met beknelling op de Achtseweg Zuid. De bestuurder draaide vanaf de Boschdijk, vanuit de richting Best, rechtsaf de Anthony Fokkerweg in. De achterkant van de ambulance slipte weg en raakte een stoeprand. Hierdoor raakte de ambulance uit balans en kantelde. Niemand raakte gewond. De ambulance was flink beschadigd. Bij de aanrijding op de Achtseweg Zuid bleek niemand bekneld te zijn. Van die aanrijding zijn nog geen gegevens bekend.

Eindhoven: Boot gestolen
Vanuit een loods aan de Hallenweg is in de nacht van zondag op maandag een motorboot gestolen. De boot stond op een trailer. De toegangsdeur is opengebroken. De boot is een witte speedboot van het merk Bryant, type 232. De waarde is 44.600,=.

Helmond: Inbraak in berging
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in de berging bij een woning aan de Kempenhof. De deur is opengebroken en uit de berging zijn twee tenten, een boormachine en een slijpmachine gestolen.

Helmond: Snelheidscontroles

- Maandag tussen 9.00 en 12.30 uur is op de Lage Dijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 1766 bestuurders reden er 138 te hard. De snelste reed 86 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Engelseweg werd tussen 13.50 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier passeerden 1281 voertuigen en 43 deden dat te snel. De topper was 83 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Geldrop: Verdachte van handel in xtc aangehouden Na een onderzoek heeft de politie van Geldrop afgelopen vrijdag op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen een 21-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen. De politie stelde een onderzoek in nadat op 30 maart jl. een melding binnenkwam dat er een 26-jarige inwoner van Geldrop onwel was geworden bij een uitgaansgelegenheid in Geldrop. Later bleek dat het slachtoffer drie pillen in had genomen in combinatie met alcohol. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar hij verder is behandeld. Bij hem werden nog twee pillen aangetroffen. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. Het bleek om xtc-pillen te gaan. De 21-jarige verdachte is de vermoedelijke dealer van de pillen. Tijdens het verhoor bekende de verdachte pillen verkocht te hebben aan jongeren in Geldrop. Gedurende het onderzoek verhoort de politie verschillende jongeren en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Bladel: Verkeerscontrole
Maandagochtend tussen 7.15 en 8.45 uur is op de Tuinstraat een verkeerscontrole onder schoolgaande jeugd gehouden. Van de 10 gecontroleerde brommers bleken er vijf een te hoog vermogen te hebben; de bestuurders kregen een proces-verbaal. Ook werden acht bekeuringen uitgeschreven voor het passeren van een verkeersheuvel aan de verkeerde kant.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Op de Pleintjes is maandag rond 14.30 uur een 40-jarige Eindhovense vrouw haar portemonnee kwijtgeraakt. Zij was aan het winkelen in het Citycentrum en had de portemonnee in haar tas gedaan. Op een gegeven moment merkte zij dat haar tas open stond. De portemonnee met pasjes en 20,= was verdwenen.