Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (23/6)

Bergen op Zoom maandag 23 juni 2003

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Een 25-jarige inwoner van Ribeiro de Pena (Portugal) is zondagnacht om 01:00 uur in de Dokter de Ramlaan aangehouden. Een automobilist meldde dat hij op de Rijksweg A58 achter een dronken bestuurder reed in de richting van Bergen op Zoom. Een blaasproef op het bureau wees uit dat hij een alcoholpromillage van 805 ug/l had. Het rijbewijs van de Portugees is ingenomen en hij heeft een rijverbod gekregen. Na verhoor mocht de man het bureau weer verlaten. Omstreeks 04:15 uur is hij echter wederom aangehouden, omdat hij weer achter het stuur van zijn auto was gekropen. Ook voor deze overtreding heeft de man een proces-verbaal gekregen.

Poging woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van poging diefstal uit zijn woning. De man zat zaterdag om 15:30 uur in zijn achtertuin toen hij aan de voorzijde van zijn woning in de Parallelweg lawaai hoorde. Toen de Bergenaar polshoogte ging nemen zag hij een arm door een kapotgeslagen ruit van zijn voordeur steken, die de deur probeerde te openen. De bewoner heeft hierop het klepraampje van de voordeur geopend en stond oog in oog met twee onbekende mannen, die het op een lopen zetten. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal parasol

HOOGERHEIDE: Een 62-jarige man uit de Canadalaan heeft maandag aangifte gedaan van diefstal van een zogenaamde zweefparasol, vanuit de tuin van zijn woning. De diefstal is vrijdagnacht gepleegd. De waarde van de parasol bedraagt ruim 700 euro.

Inbraak school

OSSENDRECHT: Maandagochtend is ontdekt dat afgelopen weekend is ingebroken in een school in de OLV ter Duinenlaan. De dader is de school binnengekomen door een ruit in te gooien. Uit een klaslokaal is een radio-/CD-speler gestolen.

Diefstal compressor

OSSENDRECHT: Een bedrijf uit Dordrecht heeft aangifte gedaan van diefstal van een compressor en 40 meter luchtslang vanaf een opslagterrein in de Schenkeldijk. De diefstal heeft afgelopen weekend plaatsgevonden. Het slot van het toegangshek is door de dader geforceerd. De gestolen goederen vertegenwoordigen een waarde van 9750 euro.

Politie vindt drugs na bedreiging in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD: Zondagochtend zijn in de Gagelrijzen drie mannen uit die plaats aangehouden, nadat kort hiervoor een bedreiging had plaatsgevonden. Een 27-jarige automobilist was met hoge snelheid het parkeerterrein in de Gagelrijzen op komen rijden. Een buurtbewoner, die bezorgd was om de veiligheid van de kinderen in de buurt, sprak de bestuurder hierop aan. De man was hiervan echter niet gediend en bedreigde de man met een vuurwapen. Op aanwijzen van omstanders kon de man door de politie worden aangehouden in een woning. Een 31-jarige hoofdbewoner van het pand en een 30-jarige man die ook in de woning aanwezig waren zijn eveneens aangehouden. De politie vond bij geen van hen een vuurwapen. In de fouillering van de 30-jarige Willebrorder zijn wel circa 100 XTC-pillen aangetroffen. Bij daarop volgende huiszoekingen in de woningen van de verdachten door de rechter-commissaris zijn nog een enkele tientallen XTC-pillen, een hoeveelheid cocaïne en 3 flesjes GHB aangetroffen. De 31-jarige man is na verhoor heengezonden. De twee andere mannen zijn in verzekering gesteld en worden deze week voorgeleid bij de officier van justitie.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan

ROOSENDAAL: In de vroege zondagochtend is een 35-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man had eerder die nacht in de Kerkstraat een 19-jarige inwoner van Roosendaal met een flesje op zijn hoofd kapot geslagen. Het slachtoffer heeft zich voor een hoofdwond moeten laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte man is in verzekering gesteld.

Auto`s vernield

ROOSENDAAL: Zaterdagnacht zijn in de omgeving van het Stationsplein zes geparkeerde personenauto`s vernield. Bij iedere auto is een ruit ingeslagen. Uit twee auto`s heeft de dader ook een weekendtas en zonnebrillen gestolen.

Bron: Henk Snepvangers