Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(23-6)

Breda, maandag 23 juni 2003

Politie en brandweer druk met branden

BREDA: De brandweer en politie hebben zaterdagavond en de daarop volgende nacht de handen vol gehad aan enkele branden in een vrachtauto, schuurtjes en containers. De brandjes waren met name in Breda-Noord. De politie vermoedt dat er in de meeste gevallen sprake is van brandstichting. Een onderzoek naar de daders heeft tot op heden nog geen verdachten opgeleverd.

Om 21.53 uur ontstond naast een groothandel op de Konijnenberg brand in een container. Politiemensen hebben het brandje geblust. Om 21.57 uur werd een brand gemeld aan het Hazepad. Op een bedrijfsterrein stond een vrachtauto in brand. De cabine is uitgebrand. De eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting. Om 23.28 uur ontdekte een medewerker van een Beveiligingsdienst dat een container in brand stond op de Terheijdenseweg. De container zat vol met geperst papier. Om
01.23 uur is er brand uitgebroken in een vrijstaande schuur aan de Smaragdstraat. De schuur stond in de achtertuin van de woning. Volgens de eigenaar is dit al de 5e keer dat er brand is uitgebroken in zijn berging.
Om 02.05 uur werd een brand gemeld in een schuur aan de Wattstraat. Brandweer kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje volledig uitbrandde.

Ook zaterdagmiddag heeft de brandweer nog moeten optreden. Op de Veilingkade stond een auto-opslagplaats met een golfkartonnen dak in brand. Vier autos zijn hierdoor vernield. De politie gaat uit van brandstichting.

Beroving

BREDA: Een 32-jarige man uit Breda is vannacht omstreeks 03.15 uur beroofd. Het slachtoffer fietste over de St.Ignatiusstraat. Er kwam een scooter naast hem rijden met daarop de twee rovers. Een van de mannen riep tegen de aangever: Stoppen politie waarna de fietser stopte. Hij werd door een van de mannen die geld eiste bedreigd met een groot mes. Het slachtoffer zette het op een lopen en liet zijn fiets achter. Hij verstopte zich in de omgeving. Na een half uurtje ging hij terug naar zijn fiets. De koffer die op zijn bagagedrager zat was weg. Hierin zat een laptop van het merk Compaq. Volgens de aangever is een van de daders een blanke man met blond haar, circa 25 jaar oud en 1.70 a1.75 meter lang.

Mannen verdacht van drugs dealen

BREDA: De politie heeft vrijdagavond in de wijk Heuvel twee mannen aangehouden die verdacht worden van het dealen van drugs vanuit een auto.

Agenten zagen in de van Hogendorpstraat een personenauto staan met daarin drie inzittenden. Er zat echter niemand op de bestuurderstoel. De agenten beschikten over informatie dat vanuit een dergelijke auto gedeald zou worden. Bij controle van de auto vonden de agenten een wapenstok en 5 wikkels met daarop cocaïne gelijkende stof. Bij een onderzoek aan de kleding troffen de agenten bij een van de mannen ook nog 19 lege bolletjes die gebruikt worden om cocaïne in te doen. Hierop hebben zij deze man, die tevens de eigenaar was van de auto aangehouden. Het betrof een 19 jarige Bredanaar.Een van de andere inzittenden, een 21 jarige Bredanaar werd ook aangehouden. Hij vertelde de agenten dat hij de eigenaar was van de wikkels en de wapenstok. De verdachten werden ingesloten. Het team Tuinzigtlaan stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt auto-inbrekers aan

BREDA: De politie heeft vanmiddag omstreeks 13.00 uur op het Dr. Struyckenplein twee mannen aangehouden die verdacht worden van auto-inbraken.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding van dat de beveiligingsdienst van het Amphiaziekenhuis locatie Langendijk achter een auto-inbreker zat. Ter plaatse bleek dat een beveiligingsbeambte een auto-inbreker betrapt had op het parkeerterrein. De inbreker bedreigde daarna de employé met een schroevendraaier en maakt daarmee stekende bewegingen. Hierbij bleek de bewaker een steekwondje in zijn onderarm te hebben opgelopen. Hierna ging de dief er vandoor. Ter plaatse bleken twee autos opengebroken te zijn. Omstreeks 12.45 uur kwam er een melding dat een man in een auto aan het inbreken was op de Mendelsohnlaan. Het signalement kwam overeen met dat van de inbraak op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen op het Dr. Struyckenplein twee mannen lopen, waarvan zij er een ambtshalve kenden als zijnde een man die zich regelmatig schuldig maakt aan auto-inbraken en onlangs hiervoor nog twee maanden vast zat. Deze man, een 46-jarige Bredanaar voldeed ook aan het signalement van de beide inbraken. De agenten hebben beide mannen aangehouden. De andere man betrof een 34-jarige Bredanaar. In de plastic tas die hij droeg, zaten twee vermoedelijk van diefstal afkomstige autoradios. De 46-jarige Bredanaar is in verzekering gesteld. De andere verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

1832 bekeuringen voor snelheid en roodlicht

Ter handhaving van de verkeersveiligheid zijn er in de week van 16 tot en met 22 juni 2003 wederom extra verkeerscontroles uitgevoerd aan de Noordelijke Rondweg te Breda. Het resultaat hiervan is dat in de afgelopen week hiervoor 96 procesverbalen zijn uitgeschreven. Daarnaast werden er door de gecombineerde snelheid- en roodlichtcameras 1832 overtredingen geregistreerd. In 133 gevallen werd de snelheidscontrole met de Lasergun vastgesteld en werden bestuurders ter plaatse staande gehouden en bekeurd.

Reden hiervan zijn de 670 aanrijdingen die in de afgelopen 3 jaar hebben plaatsgevonden, waarvan 102 met letsel en vijf met dodelijke afloop. Uit onderzoek is vast komen te staan dat vele aanrijdingen in relatie staan met snelheid- en roodlichtovertredingen. In zijn algemeen leidde het het niet dragen van de verplichte autogordel zelfs tot extra ernstig lichamelijk letsel. Ter vermindering van deze ongevallen heeft het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant te Breda op bovengenoemde locatie op het dragen van de autogordel gecontroleerd.

Inbraken in bergingen

BREDA: Bij een viertal bergingen aan de Lichterveldestraat en de Noordschotenstraat is ingebroken. Alle sloten van de deuren van de bergingen werden op de Bulgaarse methode opengebroken.Er worden diverse goederen vermist

Politie betrapt frisdrankdieven

ZUNDERT: Op de industrieweg heeft de politie vannacht omstreeks 01.25 uur drie jongens betrapt die vanaf het terrein van een distributiecentrum flessen frisdrank hadden gestolen. De agenten zagen dat een jongen zich met een bromfiets ophield bij een struik. Hij gedroeg zich erg nerveus. Bij nader onderzoek zagen de agenten een lege krat en een volle krat met frisdrank in de struiken liggen. Tevens bleken zich twee jongens in de struiken verstopt te hebben. De drie jeugdige dieven zijn aangehouden en ingesloten. Het gaat om twee jongens uit Zundert (16 en 17) en een jongen uit Rijsbergen(16).

Eenzijdig verkeersongeval in Rijsbergen

RIJSBERGEN: Zondagmiddag is omstreeks 12.30 uur een 61-jarige motorrijder uit Rijsbergen op de Watermansweg gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval.

Hij kwam uit de richting van de Rijsbergseweg en reed in de richting van de Ettenseweg. Net na een bocht kwamen uit tegengestelde richting drie bromfietsers gereden. De motorrijder schrok hier kennelijk van waardoor hij zijn voertuig niet meer onder controle had en ten val kwam. Hij had letsel aan zijn schouder en ribben en werd door de GGD naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

Hennepkwekerij opgerold na inbraak

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht in een loods aan de Florijnstraat (industrieterrein Vosdonk) een hennepkwekerij met ruim 1200 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft op het industrieterrein twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in deze loods. De politie vond op het dak van de loods vuilniszakken met daarin henneptoppen. Een alerte beveiligingsbeambte zette de politie op het spoor van deze kraak. De politie stelt nog een onderzoek in naar de exploitant(en).

Hij zag dat mannen die in een bestelauto reden zich verdacht gedroegen. De employé waarschuwde daarop de politie. De agenten troffen de bedoelde auto aan geparkeerd op de Nijverheidsweg. De beveiligingsbeambte vertelde de agenten dat twee mannen hard weggelopen waren toen de politieauto de straat inreed. De agenten vonden deze mannen die zich verstopt hadden in de bosschages Verderop stond een ladder tegen een bedrijfspand. Op het dak van het bedrijf stonden 25 vuilniszakken met henneptoppen. Verder zagen de agenten dat de lichtkoepel verwijderd was. In het pand was een professionele hennepkwekerij ingericht met ruim 1200 planten waarvan de toppen verwijderd waren. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. Het gaat om een 21-jarige man uit Doorn en een man die zijn identiteit niet wenst op te geven.

Politie is snelkrakers op het spoor na aanhouding autodief

KLUNDERT / ZEVENBERGEN / BREDA: De politie heeft vandaag een derde verdachte aangehouden in verband met het onderzoek naar een snelkraak en insluiping in respectievelijk Zevenbergen en Klundert. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat een gestolen auto die bij deze inbraken werd gesignaleerd vrijdagavond werd aangetroffen met twee verdachten.

Vrijdagavond zagen agenten op de Nieuwe Prinsenkade in Breda een Opel rijden met daarin een man en een vrouw die zij ambtshalve kenden omdat het tweetal al diverse malen door de politie is aangehouden vanwege inbraken en diefstallen. Zij gaven de bestuurder een stopteken. De auto bleek bij nader onderzoek gestolen te zijn op 14 juni jl. vanaf de Terheijdenstraat. Ook was de auto gezien bij een snelkraak bij een bouwmarkt in Zevenbergen(16.06.03) en een insluiping in Klundert aan de Krugerstraat(17.06.03) . Beide verdachten, een 44-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden uit Breda zijn in verzekering gesteld. Zij zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek in deze zaak wordt verricht door het team Moerdijk en de districtsrecherche. Vandaag is in deze zaak een derde verdachte, een 28-jarige man, in een woning in Breda aangehouden. Ook deze verdachte is in verzekering gesteld.

Aanrijdingen op de Malthaweg te Willemstad

WILLEMSTAD: Zondag heeft er omstreeks 15.15 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Malthaweg te Willemstad. De bestuurder van een personenauto, een 20-jarige man uit Kaatsheuvel wilde vanaf de Malthaweg links een parkeerstrook oprijden, waarbij hij een andere bestuurder, een 68-jarige man uit Warmond, die uit tegenovergestelde richting aankwam, niet voor liet gaan. Twee passagiers uit beide auto`s werden ter plaatse door de GGD behandeld. Ongeveer twee uur later vond er weer een aanrijding plaats op de Malthaweg, ditmaal een eenzijdig ongeval. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt, waarbij hij op zijn kop in de sloot belandde. Volgens getuigen reed de betrokken automobilist met hoge snelheid. Zowel de bestuurder, een 18-jarige man uit Numansdorp, als de passagier, een 17-jarige man eveneens uit Numansdorp, zagen zwart van de modder, maar hadden verder geen letsel.

Inbraak bedrijf te Moerdijk

MOERDIJK: Afgelopen weekend is er in een bedrijf aan de Appelweg te Moerdijk ingebroken. Het hekwerk werd aan de achterzijde doorgeknipt. Uit het pand werd computerapparatuur weggenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk