Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-06-2003 Persbericht sigarenzaak overvallen in M`tricht (HP 17.15) Maandag 23 juni 2003

Maastricht, overvaller aangehouden.

Maandagmiddag 23 juni 2003 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een sigarenwinkel gevestigd op de hoek van de Rechtstraat te Maastricht. De overvaller kon kort na de overval op het Plein 1992 door de politie aangehouden worden.
Kort na 15.00 uur kwam een man de sigarenwinkel binnen die met een vuurwapen een vrouwelijk personeelslid bedreigde. Hij dwong het personeelslid om geld uit de kassa af te geven. Na het geld in bezit gekregen te hebben verliet hij de zaak. De meteen daarop gewaarschuwde politie stelde in de omgeving een onderzoek in naar de overvaller. Op het Plein 1992 werd hij kort na 15.30 aangetroffen. Een politiepatrouille zag uit een daar gevestigde supermarkt een man naar buiten komen die aan het signalement van de overvaller voldeed. Uit zijn kleding stak een kolf van een vuurwapen. De man werd door de politie aangehouden. Het vuurwapen bleek een namaak vuurwapen te zijn, echter niet van echt te onderscheiden. Een groot gedeelte van de buitgemaakte bankbiljetten bleek de overvaller nog in zijn bezit te hebben. Het andere deel van de buit had hij al uitgegeven. Daarvan had hij in de supermarkt al boodschappen gekocht. De overvaller, een 29 jarige inwoner van Maastricht, is aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek.