Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (23/6)

Oosterhout, maandag 23 juni 2003

Autobrand in Kaatsheuvel
KAATSHEUVEL: Op maandag 23 juni omstreeks 01.00 uur brandde een personenauto uit in Kaatsheuvel. Dat gebeurde op een parkeerterrein aan de Hilsestraat / Marktstraat. Het gaat om een groene Nissan Sunny. De brand weer heeft de brand geblust, doch kon niet voorkomen dat de auto totaal verloren ging. De politie stelde de auto veilig voor een sporenonderzoek. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van deze autobrand. Dit mede gezien het feit dat er de afgelopen maanden in Kaatsheuvel meerdere autos in vlammen zijn opgegaan.

Auto gelanceerd bij ongeval
GILZE: Een 41-jarige inwoner uit Breda reed op 23 juni rond 01.15 uur met hoge snelheid over de A-58. Hij kwam vanuit de richting Tilburg en reed in de richting van Breda. Op een gegeven moment verliet hij de snelweg en verkeerde in de veronderstelling dat hij de afslag Breda had genomen. Het bleek echter de afslag Gilze te zijn. Het wegverloop is hier totaal anders, waardoor de man verrast werd. De auto raakte de vangrail geraakt die daar op de grond begint. Door de zeer hoge snelheid is de auto gelanceerd. Vervolgens heeft de auto van de man drie boomtoppen geraakt en is circa 100 meter verderop op de grond terechtgekomen. Getuigen verklaarden dat de man vermoedelijk rond de 180 km/u heeft gereden. Wonder boven wonder kwam de bestuurder er goed van af. Hij is zelf uit de auto geklommen. Per ambulance is hij naar het ziekenhuis vervoerd en behandeld aan enkele hoofdwonden. In het ziekenhuis is er ook bloed afgenomen om het alcoholpromillage te onderzoeken. De man was namelijk onder invloed van alcohol. De auto raakte total-loss.

Poging diefstal auto
GILZE: Op zondagavond 22 juni werd op de Molenakkerweg te Gilze getracht een personenauto te ontvreemden. Het betrof hier een Honda Civic. De diefstal is niet gelukt. Wel is het dashboard beschadigd en de zogenaamde startonderbreker onklaar gemaakt. Uit de auto zijn daarna wel een aantal zaken gestolen, waaronder een fototoestel, diverse CDs en een zonnebril.

Bekeuring voor afspuiten motor
RAAMSDONKSVEER: Een 37-jarige man uit Raamsdonksveer moest het afspuiten van zijn crossmotor met een proces-verbaal bekopen. De man stond zijn vuile motor schoon te spuiten. Olie en vet konden zo door de onbeschermde bodem de grond indringen. Ingevolge van de wet bodembescherming is dit verboden. De man stond op nog geen vijf meter afstand van een speciaal aangelegde wasplaats zijn motor af te spuiten. Een dergelijke wasplaats is uitgerust met een vloeistofdichte vloer en een zogenaamde slib-olie afscheider. Tegen de man is daarom proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed van alcohol
SPRANG-CAPELLE: Op zondagmiddag 22 juni omstreeks 16.30 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Midden-Brabantweg. Een 31-jarige Tilburger botste daarbij op een stilstaande voorgangster. Door het ongeval liep de voorgangster nekklachten op. De veroorzaker verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en werd door de politie gearresteerd. In het politiebureau onderging de verdachte een ademonderzoek. Dit onderzoek gaf een uitslag van 605 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man meteen in. In de vooravond is de man weer op vrije voeten gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Bromfietser gewond bij ongeval
OOSTERHOUT: In het Venkelhof vond op zondagavond 22 juni rond 19.30 een verkeersongeval plaats. Een 16-jarige bromfietser reed over het Venkelhof en kwam vanuit de richting van het Tijmhof. Een 42-jarige automobilist kwam hem tegemoet vanuit de richting Waterkerslaan. Vermoedelijk heeft de bromfietser in een bocht niet voldoende rechts gehouden. Hij kwam in aanrijding met de auto. De bromfietser heeft geluk gehad. De dienstdoende politieagenten vonden namelijk zijn hoofdharen terug op de glasscherven van een van de autoruiten. De ruit was door de klap van het ongeval gesneuveld. Het bleek dat de knul vermoedelijk zijn helm niet op had toen het ongeval gebeurde. De bromfietser heeft zich voor aan een kleine hoofdwond in het ziekenhuis laten behandelen. Na behandeling mocht hij naar huis. Beide betrokkenen zijn afkomstig uit Oosterhout.

Bron: Jeroen Steenmeijer