Intel® Pentium® 4 processor met Hyper-Threading technologie beschikbaar op 3,2GHz

Alle Pentium 4 processors nu verkrijgbaar met Hyper-Threading technologie

Kontich, 23 juni 2003 - Intel lanceert een nieuwe versie van de Intel Pentium 4 processor met Hyper-Threading (HT) technologie, met een snelheid van 3,2GHz. PC's gebaseerd op Pentium 4 processors en servers gebaseerd op Intel Xeon(tm) processors met HT technologie zijn nu beschikbaar in alle prijsklassen.

Met computers die gebruikmaken van Intels nieuwste processor kunnen consumenten snel hun digitale muziek, foto's en video's bewerken en zelfs twee van deze taken tegelijk uitvoeren zonder dat dit invloed heeft op de prestaties van de PC. Bedrijven kunnen de productiviteit verhogen van medewerkers die regelmatig moeten multitasken of processor-intensieve uitvoeren, zoals videoproductie, financiële analyses en grafisch ontwerp.

De Intel Pentium 4 processor beschikt over 512 KB Level 2 cache en een systeembus met een snelheid van 300, 533 of 800MHz. De Pentium 4 processor wordt geproduceerd aan de hand van Intel's geavanceerde 0,13 micron procédé.

Prestatiekracht voor de 'Digital Lifestyle'
Krachtige PC's zorgen ervoor dat consumenten veel sneller digitale media, zoals muziek, foto's en films, kunnen converteren. Een computer met een 3,2GHz Pentium 4 processor met HT technologie is bij het omzetten van een minuut aan digitale video naar MPEG4-formaat terwijl tegelijk 26 minuten aan muziek wordt geconverteerd naar MP3-formaat vier maal zo snel als een Pentium III processor op 1GHz**. Slechts drie jaar geleden was de 1GHz Pentium III processor nog de snelste PC-processor. Het bewerken van foto's gaat op een PC met een 3,2GHz Pentium 4 processor met HT technologie drie maal zo snel als op een PC met en 1GHz Pentium III processor**.

Voordelen voor zakelijke gebruikers
Zakelijke gebruikers profiteren van de snellere reactietijd en de productiviteitsverhoging in multitasking-omgevingen die de 3,2GHz Pentium 4 processor met HT technologie biedt. In standaardbenchmarks zoals SYSmark 2002 zijn PC's met deze processor ruim drie maal zo snel als PC's met een snelheid van 1GHz**. Bij het creëren van digitale content in toepassingen zoals Adobe AfterEffects en Discreet 3D StudioMax, zijn de nieuwe PC's ruim 3,4 maal zo snel**.

Wat is Hyper-Threading technologie?
Dankzij HT technologie 'ziet' PC-software twee processors, in plaats van één. Softwaretoepassingen kunnen zo geschreven worden dat ze werken met aparte stukken programmacode - zogenaamde 'threads' - die gebruikmaken van deze technologie. HT technologie werd voor het eerst toegepast in werkstations en servers. Nu kan ook de processor van de desktop PC twee aparte 'threads' tegelijkertijd afwerken, wat resulteert in hogere prestaties wanneer twee of meer toepassingen tegelijkertijd draaien. Bij multitasking zijn de voordelen direct merkbaar wanneer wordt gewerkt met Windows XP of bepaalde Linux-software.

Prijs en prestaties
De Pentium 4 processor met HT technologie op 3,2GHz is wereldwijd de snelste desktopprocessor met Windows, volgens de SPEC CPU 2000 benchmark, met een SPECint_base2000 score van 1221 en een SPECfp_base2000 score van 1252. Deze resultaten zijn te vinden op www.spec.org.

De prijs bedraagt $637 per stuk, bij afname van 1000 stuks. Intel levert individueel verpakte Pentium 4 processors tot en met 3,2GHz aan distributeurs en systeembouwers wereldwijd.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.


* Hyper-Threading technologie vereist een computer met een Intel Pentium 4 processor met Hyper-Threading technologie, een chipset en een BIOS die deze technologie ondersteunen, en een besturingssysteem dat geoptimaliseerd is voor deze technologie. De prestaties zijn afhankelijk van de specifieke hardware en software. Meer informatie is te vinden op www.intel.com/info/hyperthreading.


** De prestaties zijn afhankelijk van de gebruikte systeemconfiguratie. Meer informatie over de prestaties van Intel-producten is te vinden op www.intel.com/performance/resources/limits.htm.



Ingezonden persbericht