Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-06-2003 Mediaberichten 23 juni (18.00 uur)

Verkeersgewonde

SWALMEN Bij een ongeval op de kruising Rijksweg Raayerluykweg is maandagmiddag een motorrijder gewond geraakt. In de loop van de avond volgt over deze aanrijding een aanvullend mediabericht.

Hennepstekkerij ontmanteld

BAEXEM De politie heeft maandagmiddag bij een boerderij aan de Stationstraat een grote hennepstekkerij opgerold. Op een drietal locaties rondom de boerderij trof de politie ongeveer 27.000 hennepstekken en ongeveer 1300 moederplanten aan. De straatwaarde van de stekken wordt geschat op 60.000 euro. Bij de actie heeft de politie zes personen aangehouden. Dit zestal was in de stekkerij aan het werk. De verdachten, vijf mannen en een vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau. De aangehouden verdachten zijn achtereenvolgens 44, 45, 48 en 21 jaar oud en van Poolse afkomst. (De 21-jarige verdachte is de aangehouden vrouw.) De twee overige verdachten zijn Nederlandse mannen; een 33-jarige man uit Ermelo en een 45-jarige man uit Barneveld. De aangetroffen stekken en planten zijn inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na mishandeling huisarts

ROERMOND De politie heeft zondagmiddag een 42-jarige Roermondenaar aangehouden nadat deze man een 37-jarige huisarts tijdens een bezoek aan de huisartsenpost geslagen had.

De Roermondenaar bezocht de huisartsenpost op de Minister Beverstraat. Aan het einde van het consult veranderde het gedrag van de man plotseling. Hij sloeg de huisarts tegen het gezicht en tegen de borst waardoor deze ten val kwam. De man is door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Omdat hij onder invloed van alcohol was is hij ter ontnuchtering ingesloten. Maandagmorgen is de man in vrijheid gesteld. Proces verbaal wordt opgemaakt.