Ingezonden persbericht


Persbericht

Transwide overschrijdt grens van half miljoen logistieke boodschappen per jaar dankzij webMethods

webMethods technologie basis voor elektronische transportafwikkeling tussen verzenders en vrachtvervoerders in Europa

AMSTERDAM (NL) / BRUSSEL (B) / DUBLIN (IRL)- 23 juni 2003 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware, heeft bekendgemaakt dat Transwide de grens van 500.000 logistieke boodschappen per jaar overschreden heeft. Daarmee is de specialist in elektronische transportafwikkeling tussen goederenverzenders en vrachtvervoerders uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje een belangrijke speler geworden in de Europese logistieke sector. De integratiesoftware van webMethods maakt de elektronische uitwisseling van transportinformatie mogelijk tussen de klanten van Transwide. Door de efficiencywinst die Transwide dankzij webMethods kan bieden, is het aantal klanten en het aantal transacties per klant het afgelopen jaar maandelijks gemiddeld met meer dan 30 procent gestegen.

Transwide vergemakkelijkt de transportcommunicatie tussen verzenders en vrachtvervoerders in Europa door ze elektronisch, veilig en in real-time informatie te laten uitwisselen via zijn technologieplatform. Die uitwisseling gebeurt dankzij de integratie van de systemen van verzenders en vervoerders met dat platform. Die systemen kunnen zowel geavanceerde ERP (Enterprise Resource Planning)-applicaties als een eenvoudige webbrowser omvatten. Het webMethods-integratieplatform zorgt voor de vertaling, ook wel mapping genoemd, van de boodschappen tussen de verschillende heterogene systemen van verzenders en transporteurs, zodat die met elkaar kunnen praten. Een transactie is een uitwisseling van een bestand, bijvoorbeeld om een order te plaatsen of te bevestigen, tussen verzender en transporteur via Transwide. De standaard protocollen waarlangs de communicatie verloopt, zijn XML (Extensible Markup Language), EDI (Electronic Data Interchange), FTP (File Transfer Protocol) en HTTP(S) (HyperText Transfer Protocol Secure). Transwide doet voor de integraties met zijn klanten sinds ruim twee jaar een beroep op het webMethods-integratieplatform.

"webMethods is een vertrouwenspartner die het ons mogelijk maakt om onze klanten binnen enkele dagen tijd te verbinden en met elkaar te laten samenwerken, ongeacht de technologie die ze gebruiken", zegt Arnaud van Wijck, chief executive officer van Transwide. "Door de vlekkeloze werking van webMethods' software blijft ons aantal klanten stijgen, net zoals het aantal transporten dat ze via ons regelen."

"De logistiek is een sector die groeit en voor webMethods belangrijk is", zegt Richard Dobber, managing director Northern Europe bij webMethods. "Net zoals in alle andere sectoren willen transportbedrijven en verzenders uit sectoren als de chemie, consumentengoederen, staal en delfstoffen kosten verminderen en tegelijk klantenservice verhogen. Transwide-software met de steun van webMethods maakt dat mogelijk. De tijd waarin het boeken en bevestigen van orders of het traceren van de status via telefoon of fax moesten gebeuren, is voorbij. Ons integratieplatform zorgt ervoor dat gegevens zoals plaats van afhaling en levering, beschrijving van de goederen en levertijd geautomatiseerd uitgewisseld kunnen worden. Ook het checken van de status en het aanpassen van het proces kan makkelijk dankzij de integraties. Het succes bewijst de rendabiliteit van de investering."

Over webMethods

Als de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware levert webMethods (Nasdaq: WEBM) het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van Enterprise Web Services. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen door een koppeling van bedrijfsprocessen, bedrijfs- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Via de efficiënte informatiestroom die daaruit volgt, kunnen ondernemingen kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het gebied van de Stille Zuidzee. webMethods bedient wereldwijd meer dan 900 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Bank of America, Casema, Citibank, Dell, DSM, Eastman Chemical, Grainger, Mobistar, Motorola, Norfolkline, Philips, Sonofon en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, Atos KPMG Consulting, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, HP, i2 Technologies, J.D. Edwards, SAP AG, Siebel Systems en TCS. Meer informatie is beschikbaar op www.webMethods.com.

Over Transwide
Transwide is een Pan-Europese leverancier van oplossingen voor het uitvoeringsproces van transportbedrijven. Het bedrijf biedt technologische toepassingen aan om de elektronische communicatie en zichtbaarheid van transportopdrachten, transportdocumenten, wachttijden, reserveringen, real-time tracking en ondertekening mogelijk te maken. Transwide heeft zo'n honderd klanten. Transwide levert zowel aan transporteurs als expediteurs, die evenwel geen deel uitmaken van haar aandelenportefeuille. Meer informatie is beschikbaar op www.transwide.com.