Ingezonden persbericht

Bundelpresentatie Omdat het zo hoorde Tsead Bruinja

Zondag 29 juni
15.00 uur
Perdu
Toegang gratis

Was stiekem het Ongekuiste Versies-feest al de afsluiting van het literaire seizoen bij Perdu; op de 29e juni volgt nog een klein, maar prikkelend naspel. De Fries/Nederlandstalige dichter Tsead Bruinja (1974) presenteert dan zijn eerste Nederlandstalige dichtbundel Omdat het zo hoorde die uitkomt bij Uitgeverij Contact.

De kortademigheid, het gebrek aan interpunctie, de gewaagdheid van zinnen die door elkaar lopen, dat alles verwart gedicht en lezer. Het zet je op een ander spoor. Bruinjas gedichten lijken een beetje op de gebroken verhalen van Dirk van Bastelaere en Peter Holvoet-Hanssen: ze zitten tussen proza en pokzie in en scheppen zo een nieuw universum () Dat prikkelt de geest. (Fleur Speet in NRC)

Op deze zomerse namiddag zal er drank en voedsel zijn. En oja ook nog pokzie van Joost Baars, Thomas Mvhlmann, Willem Groenwegen, Mowaffk Al-Sawad, Elmar Kuiper, Marije Langelaar, Hidde Boersma, Bart FM Droog en de dicht/muziekformaties Gewassen (met o.a. C. Buddingh-prijsgenomineerde Sieger Geertsma) en Danikl Dee & de M.d.k.l.nk.rs.

Het zal zomers en feestelijk zijn. Omdat het zo hoort.

Meer info:
Stichting Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam
020-4220542
www.perdu.nl
www.tseadbruinja.nl