Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Oproep getuige(n) incident wasplaats

MAARSSEN De politie heeft naar aanleiding van een openlijke geweldpleging bij een tankstation aan de Planetenbaan afgelopen zaterdagavond 21 juni, twee mannen aangehouden. De twee mannen hebben inmiddels een verklaring afgelegd.

De politie wil echter een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het incident en zoekt mogelijke getuigen. Zo wil de politie graag in contact komen met de bestuurster van een donker gekleurde personenauto(sportief model). Ook zij stond rond 19.45 uur met haar auto in de rij te wachten. Echter op een gegeven moment wist zij zich met enige moeite uit die rij te manoeuvreren en verliet het terrein in tegengestelde richting.

Eventuele andere getuigen worden ook vriendelijk gevraagd contact op te nemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 8844. (zie ook persberichten Rijn & Venen d.d. 22 juni 2003)

Man bedreigd en beroofd door taxichauffeur

MAARSSEN- Maandag 23 juni is een man beroofd en bedreigd door een taxichauffeur.

Een 36-jarige man uit Maarssen was samen met een vriend uitgeweest in Amsterdam. De parkeerplaats bij de uitgaansgelegenheid bleek bij terugkomst rond 03.00 uur gesloten. Daarop werd een taxi genomen terug naar Maarssen. Ze reden naar het Zebraspoor, waar ze sleutels op gingen halen, aangezien deze in de auto lagen.

Terwijl de vriend de sleutels haalde, bleef de man in de taxi zitten. De taxichauffeur reed ineens met zijn taxi weg, zogenaamd om doorgang te verlenen aan overig verkeer, wat er niet was. Na zich twee keer vast te hebben gereden in doodlopende gedeeltes van het Zebraspoor, sloeg de chauffeur de Safariweg op en reed richting NS-Station. Gezien hij zich daar weer vast reed ging hij al achter- en vooruit rijdend het Bisonspoor op. De man wilde de taxi uit, waarop de taxichauffeur een steekvoorwerp in de hand pakte en de man bedreigde. Toen de taxi op de Amsterdamse Slag reed, slaagde de man erin om te ontsnappen. De taxichauffeur kwam achter hem aan, beroofde de man en verdween.

Het signalement van de chauffeur is: licht getinte huidskleur, lichtbruine ogen, ongeveer 23 jaar, ongeveer 1.60m lang, zeer korte stekeltjes, nagenoeg kaal. Hij was gekleed in een rood shirt en een zwarte glanzende broek. De chauffeur reed in een oude zwarte Mercedes, type 200-serie. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 8844.

Mishandeling

LOENEN AAN DE VECHT- Zondag 15 juni deed een man aangifte van mishandeling.

Een 23-jarige man uit Loenen reed omstreeks 04.10 uur over de Amstel in Amsterdam. Bij de verkeerslichten daar kwam er een auto naast hem staan met een 26-jarige bestuurder uit Woerden. Hij maakte handgebaren. Vervolgens reden beide autos de Rijksweg A2 op richting Utrecht. Onderweg bleven ze elkaar volgen en werden er spullen uit het raam gegooid met de bedoeling elkaar te raken.

Op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht ten hoogte van de benzinepomp werd de 23-jarige man klem gereden door de andere auto. De verdachte stapte uit en liep naar de auto van de 23-jarige man. Hier kregen de mannen ruzie en werd door beide mannen geslagen. Aangezien de verklaringen van beide mannen precies tegengesteld zijn, roept de politie getuigen op die meer informatie hebben over deze zaak zich te melden op tel.nr.: 0900-8844.

Man in sloot overleden

BREUKELEN- Maandag is een man door verdrinking om het leven gekomen.

Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie een melding dat er een man in een rolstoel in de sloot zou liggen aan de Broekdijk Oost. Bij aankomst van de agenten bleek de man al overleden. Samen met de brandweer is de man uit de sloot gehaald. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de man door verdrinking om het leven is gekomen. Hoe de 95-jarige man uit Breukelen in de sloot terecht is gekomen, is niet bekend.

Alcoholcontrole
VREELAND- Maandag werd een alcoholcontrole gehouden op de Provinciale weg N201 in Vreeland en de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Tussen 21.00 en 22.30 uur werden 50 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had teveel alcohol gedronken.