Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 24-06-2003 Mediaberichten 24 juni (11.00 uur)

Grote brand in palletfabriek

VENLO Vanacht rond 01.00 uur is een grote brand uitgebroken op het terrein van een palletfabriek aan de Wylrehofweg in Venlo Zuid. Bij aankomst trof de brandweer twee brandhaarden aan: een loods en een grote opslag van pallets in de buitenlucht. Er is direct groot alarm gegeven. Ongeveer 60 brandweerlieden van vier verschillende korpsen bestreden het vuur. Daarnaast waren nog meerdere politie-eenheden, medewerkers van de gemeente en ambulancepersoneel in touw. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand in de loods was snel onder controle. Bij de brand in deze loods is een deel van het dak van ongeveer 10 vierkante meter in vlammen op gegaan. Daarbij is asbest vrijgekomen, dat echter op het fabrieksterrein zelf is neergekomen. Er was daardoor geen gevaar was voor de omgeving.

De tweede brandhaard was om 03.00 onder controle. Vele duizenden pallets waren toen al in de vlammenzee opgegaan. Complicerende factor hierbij was dat een gasverdeelstation eveneens in brand was geraakt. Het brandende gas zorgde voor grote vlammen. De opgeroepen medewerkers van het energiebedrijf Essent hadden tegen 02.30 uur de gastoevoer naar dit station afgesloten.

Met succes heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur een dichtbij gelegen loods kon bedreigen. Om verzekerd te zijn van voldoende watertoevoer is vanuit de vijver bij de nabij gelegen kinderboerderij water naar het fabrieksterrein gepompt. Het nablussen heeft nog uren geduurd.

Naar de oorzaak van de brand stelt de technische recherche een onderzoek in. Over de schade kunnen nog geen mededelingen worden gedaan. De afgelopen jaren hebben al meerder branden gewoed op het terrein van deze fabriek. De laatste keer was september 2002.

Ontsnapte arrestant aangehouden

ROERMOND In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie de 21-jarige verdachte uit Roermond aangehouden die zondagavond uit het politiebureau te Roermond was ontsnapt. De man werd opgespoord in een woning in t Veld. Hij is om 01.00 uur s nachts aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De man zat reeds enkele dagen opgesloten in een politiecel omdat hij wordt verdacht van het plegen van inbraken. De verdachte zag kans te vluchten toen een arrestantenbewaker afval uit zijn cel verwijderde. De exacte toedracht zal nog nader worden onderzocht. De verdachte is op blote voeten gevlucht over een hekwerk waarbij het niet is uitgesloten dat hij daarbij letsel heeft opgelopen. De politie heeft meteen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Het onderzoek heeft in de nacht van maandag op dinsdag geleid tot een aanhouding.