Politie Zeeland


W-4330-2003 ONDERZOEK VERNIELINGEN PAAUWENBURG AFGEROND
Met het aanhouden van een 15-tal jongeren heeft het wijkteam Paauwenburg met de afdeling Jeugdzorg van de politie Zeeland, het onderzoek naar de vernielingen en diefstallen die plaatsvonden in en nabij twee scholen in de Vlissingse wijk Paauwenburg zo goed als afgerond. Daarbij werd tevens een kunstwerk van enkele duizenden euro's vernield.
De jongeren met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar zijn allen afkomstig uit de wijk Paauwenburg en hebben de feiten bekend en kregen daarvoor proces-verbaal.
Dit proces-verbaal wordt ingezonden naar Justitie waarbij de Raad van Kinderbescherming en de Jeugdreclassering voor een stukje nazorg zal zorgen. In de vorm van contact met de jongeren en hun ouders.
Uit het onderzoek blijkt tevens dat de jongeren handelen uit verveling en uit vergeldingsdrang uit groepsdruk. De vernielingen hebben plaatsgevonden vanaf december 2002 t/m april dit jaar.
Tevens zijn uit het onderzoek nieuwe feiten boven water gekomen, hier gaat de politie een verder onderzoek instellen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

O-4331-2003 RIJDEN ONDER INVLOED
Dinsdag omstreeks 00.40 uur is op de van de Goeskade in Goes een 43-jarige automobilist uit Borgerhout (B) aangehouden wegens rijden onder invloed.
Hij bleek 3oe maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij ontving een dagvaarding.

O-4332-2003 BRANDJE
Dinsdagmorgen rond 02.00 uur is de brandweer in Zierikzee uitgerukt voor een brandje in de Mastgatstraat aldaar.
Het bleek dat 2 rolemmers in brand stonden en 2 anderen al aan het smeulen waren. Een buurtbewoner was wakker geworden van de stank en had de brand ontdekt.
Van de daders ontbreekt elk spoor.

W-4333-2003 DIEFSTAL UIT AUTO
Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 08.15 uur werd er in een auto geparkeerd aan de Steenen Beer te Vlissingen ingebroken.
Uit de auto werd enkel een autoradio/cd-speler weggenomen.

Z-4334-2003 AANHOUDING
Maandagavond rond 17.30 uur is in de Westkolkstraat in Terneuzen een 19-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden.
De man wordt ervan verdacht een computer te hebben weggenomen uit een woning in de Westkolkstraat waar hij op bezoek was.
De bewoner en de 19-jarige raakten met elkaar slaags en de 19-jarige is meegenomen naar het bureau voor verhoor.