Gemeente Enkhuizen

Week 25: Zomeravond Beiaardconcert met Wim Ruitenbeek

Op dinsdag 24 juni aanstaande vindt het tweede concert plaats in de serie 'Zomeravond beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen 2000. Deze serie wordt georganiseerd door de Enkhuizer Klokkenspelvereniging en de Gemeente Enkhuizen. Beiaardier Wim Ruitenbeek zal die avond van 20.00 tot 21.00 uur een concert uitvoeren. Hij speelt werken van Schubert, Pachelbel en dHollander.

Wim Ruitenbeek (Nijkerkerveen, 1978) speelde programmaonderdeel 3 en 7 vorig jaar tijdens het internationale beiaardconcours te Enkhuizen en won hiermee de 1^e prijs. Zijn eerste beiaardlessen kreeg hij van Freek Bakker, waarna hij aan de Nederlandse Beiaardschool bij Arie Abbenes zijn eerste fase diploma behaalde. Volgend jaar hoopt hij zijn tweede fase studie af te ronden bij Bernard Winsemius. Naast beiaard studeerde Wim schoolmuziek in Utrecht en is nu dirigent van diverse koren en een schoolorkest. Hij is voorzitter van de PR-commissie van de Ned. Klokkenspel-vereniging en beiaardier van Velsen.

De Zomeravond Beiaardconcerten kunnen uitstekend worden beluisterd in de luistertuin (beschikbaar gesteld door de heer E. Wentzel van banketbakkerij Massenberg), De ingang van de tuin wordt aangegeven en de entree is vrij. Een andere luisterplaats is het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorgt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. Beide luisterplaatsen hebben hun eigen karakter, terwijl de beiaard op deze luisterplaatsen verschillend ervaren wordt.

Informatie:
Stadsbeiaardier Frits Reynaert, tel.: (0228) 31 78 16.

Datum laatst gewijzigd: 19/6/2003