Gemeente Utrecht

Presentatie Masterplan Stationsgebied

Op dinsdag 24 juni a.s. presenteert Walther Lenting, wethouder Stationsgebied en Leidsche Rijn, namens het college van burgemeester en wethouders het Masterplan Stationsgebied. Dit plan is de uitwerking van Visie A - Stadshart Verruimd, die door de bevolking tijdens het referendum in 2002 is gekozen. De afgelopen periode is, samen met het rijk en met de private partners NS, Corio en Jaarbeurs, hard gewerkt aan de plannen voor het Stationsgebied.

De vaststelling van het Masterplan Stationsgebied door het college van burgemeester en wethouders op 24 juni a.s. is een belangrijke stap in het al 14 jaar durende politiek spannende proces van de herstructurering van dit gebied aan de rand van de oude binnenstad.

Het Stationsgebied wordt levendig, prettig om te verblijven, schoon en veilig. Kortom: een gebied waar je graag komt. De totale investeringen bedragen 2.5 tot 3 miljard euro. De totale looptijd van het project is ongeveer twintig jaar. De start van de bouwactiviteiten wordt begin 2004 verwacht. De uitvoering van de nieuwe openbaar vervoer terminal begint in 2007.

Nadat het college van burgemeester en wethouders het Masterplan Stationsgebied heeft goedgekeurd, begint medio augustus 2003 de inspraak. De gemeenteraad behandelt het plan in zomer en najaar; besluitvorming wordt in december 2003 verwacht.

U bent 24 juni a.s. van harte welkom bij de persconferentie om 17.00 uur in het Informatiecentrum Stationsgebied, Vredenburg 90. 's Avonds is om 20.00 uur in Muziekcentrum Vredenburg (kleine zaal) de Preview Masterplan voor inwoners en belangstellenden.



Gemeente Utrecht