Gemeente Helmond


Piramide-leerkrachten in Helmond gecertificeerd

19 juni 2003

Na een twee jaar durende opleiding op het OCGH (Onderwijs Centrum Gewest Helmond) ontvangen 56 leerkrachten en peuterleidsters in Helmond hun Piramide-certificaat. Deze feestelijke uitreiking vindt plaats op 24 juni in het Annatheater.

Piramide-programma
In het kader van de landelijke regeling Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE-programma) hebben de eerste vier locaties in Helmond gekozen voor de invoering van het succesvolle Piramide-programma.

Piramide staat voor onderwijs aan kinderen van drie tot zes jaar. De methode heeft een sterke pedagogische basis met een krachtige leeromgeving en geeft een stevige stimulering aan de ontwikkeling van de kinderen. De cursisten hebben tijdens hun opleiding geleerd hoe door vrije en gerichte activiteiten vorm gegeven wordt aan de motiverende combinatie van spelen, leren en werken.

ICT-voorzieningen
De vier basisscholen die met de speelzalen in een samenwerkingsverband de Piramidewerkwijze hebben leren hanteren mogen met trots de Piramide-kwalificatie dragen.

Daarnaast vindt op deze scholen en speelzalen eveneens de introductie van de ICT-voorzieningen KidSmart en MAI/bouwstenen plaats. Zowel MAI (motion activated interface) als KidSmart zijn bedoeld om ICT een stimulerende rol te laten vervullen bij samenwerken en samen doen, communicatie, woordenschat- en taalontwikkeling en de brede ontwikkeling van jonge kinderen.Met de Piramide-kwalificatie en de ICT-innovatie levert Helmond vier locaties voor actueel en inspirerend onderwijs aan het jonge kind op.

Het gaat om de scholen Silvester Bernadette, De Troubadour, Leonardus en De Uilenburcht en de speelzalen Bambino, t Stekje, Dwergje, Het Uilennest en De Rakkertjes.

Naast bovenstaande scholen zijn er nog een vijftal locaties in Helmond die in het kader van het VVE-programma werken met Piramide en Startblokken van Basisontwikkeling. Certificering van deze locaties zal volgend schooljaar plaatsvinden.

---