Ingezonden persbericht

Silicon Polder Fund investeert in AnswerWeb kennismanagement software

AMSTERDAM, 24 juni 2003 ­ Silicon Polder Fund heeft een participatie genomen in AnswerWeb te Amsterdam, op basis van risicodragend kapitaal. De investering is met name bedoeld om de volgende groeifase van AnswerWeb te faciliteren en haar positie op de markt voor kennismanagement toepassingen te vergroten. Het AnswerWeb-systeem is met name interessant voor middelgrote en grote organisaties, zowel uit de profit- als non-profit sector.

Dennis Blom, managing partner van het Silicon Polder Fund: "Wij ondersteunen alleen bedrijven die concreet toepasbare enterprise software hebben ontwikkeld en geïmplementeerd. AnswerWeb is zo'n bedrijf dat met laagdrempelige tools een abstract begrip als kennismanagement concreet implementeerbaar maakt."

Michiel van Dam, directeur van AnswerWeb: "Ons pakket werkt heel eenvoudig. Gebruikers typen hun vraag in op AnswerWeb. Het systeem zorgt ervoor dat de vraag wordt doorgestuurd naar de juiste collega's. Zodra een antwoord binnen is krijgt de vraagsteller daarover een mailtje. Het systeem draait op intranet of internet. Iedereen die kan klikken, typen en mailen kan snel goed werken met AnswerWeb."

Vrijwel alle kennismanagement systemen ontsluiten expliciete kennis: documenten, databases en dergelijke. De meeste kennis zit echter in de hoofden van medewerkers: de impliciete kennis. AnswerWeb faciliteert en stimuleert het ontsluiten van deze impliciete kennis, en zet die om in direct toegankelijke kennis voor de totale organisatie. Daarnaast onderscheidt AnswerWeb zich door haar vraaggerichte benadering. Zo wordt alleen relevante kennis uitgewisseld en vastgelegd.

Michiel van Dam: "Het AnswerWeb-systeem vertoont in veel opzichten eigenschappen van een marktplaats. Zo brengt het op natuurlijk wijze vraag en aanbod van kennis bij elkaar. En zorgt het voor een efficiënte kennisuitwisseling, zelfs tussen mensen die elkaar binnen hun eigen organisatie niet kennen."